10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

  • 2 év ago
  • 10783 Views
  • 0 0
10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

Minél bonyolultabb és csavarosabb egy film története, annál nagyobb figyelemmel kell megragadni azt, az első perctől kezdve és annál elbűvölőbb maga a film. A detektív történetek, thrillerek és a sci-fik tartoznak azok közé a filmek közé, ahol mindig vannak nem várt csavarok és fordulatok, vezetve a nézőt a cselekmény labirintusán keresztül.

Készüljünk fel egy kis agytornára. Íme 10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd.

1) Eredet (Inception, 2010)

Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

2) Játsz/ma (The Game, 1997)

Játsz/ma (The Game, 1997)

Ennél a paranoid David Fincher thrillernél nincs is jobb lehetőség, hogy megismerjék a rendező nevezetes stílusát. A mester szétszedi a valóságot rétegről rétegre, annyira, hogy a néző már végül nem tudja, hogy mi is a valóság. Michael Douglas karaktere megpróbálja összerakni a kirakóst a testvére által alkotott hamis valóságban, hogy lássa mennyire is szilárd az.

3) Időzsaru (Timecop, 1994)

Időzsaru (Timecop, 1994)

Ez a jövő és a tudósok egy időgépet építenek. Ennek a találmánynak a következtében a világ belépett az emberi civilizáció egy új fokozatába. A gép lehetővé teszi, hogy kijavítsák a múlt hibáit és jobbá tegyék a jelent. Ez egy kihagyhatatlan film azoknak, akik szeretik az alternatív, gondolkodós, szerzői filmeket.

4) Felhőatlasz (Cloud Atlas, 2012)

Felhőatlasz (Cloud Atlas, 2012)

Hat történet, amelyek különböző korokban történtek a múltban vagy a jövőben, de szorosan összefonódnak és megmutatják, hogy minden lépés hatással van a korokra. Választani szabadság és rabszolgaság között miközben figyelembe kell vennünk a következményeket.  A választás sok mindent meg tud változtatni, mert minden kapcsolódik egymáshoz.

1 2 3