12 hihetetlen pillanat filmekből, ami tényleg megtörtént

  • 2 év ago
  • 13913 Views
  • 0 1
12 hihetetlen pillanat filmekből, ami tényleg megtörtént

A moziban sem fikció minden, előfordul, hogy a véletlenszerű valóságot veszi fel a kamera. Számos híres filmben akadt ilyen jelenet, amelyek annyira jól sikerültek, hogy a rendezők benne hagyták a kész műben, nemegyszer a nagyobb hatás kedvéért.

10. Madarak

Miután Alfred Hitchcock Madarak című filmjében nem működtek a mechanikus madarak, valódiakat vetett be. Tippi Hedrenre öt napon keresztül uszították az idomárok a varjakat és a galambokat. „Brutális, csúf és kíméletlen dolog volt” – mondta róla Hedren.

11. Skippy

Jackie Cooper mindössze nyolc éves volt, amikor a Skippy című filmben szerepelt 1931-ben. Miután nem tudott sírni egy jelenetben, a rendező, Norman Taurog elvitette Jackie kutyáját a forgatás helyszínéről és azt állította, hogy lelőtte az állatot. A kisfiúból olyan hisztérikus zokogás tört ki, hogy még Oscar-jelölést is kapott alakításáért.

12. A 40 éves szűz

A Negyvenéves szűzben a kamera előtt szedték le gyantával a mellszőrzetét. Jajgatását és szitkozódásait mind rögtönözte. A jelenet felvétele előtt még úgy gondolta, hogy egyáltalán nem fog fájni.

14 színész, aki durván átváltozott egy szerep kedvéért

(Forrás: Szeretlek Magyarország)

1 2 3 4