A 15 legjobb kutyás film, amit feltétlen látnod kell

  • 2 év ago
  • 57551 Views
  • 4 7
A 15 legjobb kutyás film, amit feltétlen látnod kell

Az alábbi bejegyzésünkben az emberek mellett a kutyák is főszerepet kapnak. Következzenek az általunk legjobban kedvelt kutyás filmek!

7. Kutyám, Jerry Lee /K-9, 1989/

Kutyám, Jerry Lee /K-9, 1989/

A mindenre elszánt Dooley-nak már-már sikerül a nyomára bukkannia egy 50 millió dolláros kokainszállítmánynak. Ám a rendőrségen a kollégái túlságosan őrültnek tartják, s nincs, aki hajlandó lenne vele együtt dolgozni. Kivéve egyvalakit, Jerry Lee-t, a tökéletesen kiképzett rendőrkutyát, akinek igazán jó orra van, ha kábítószerről van szó. A szokatlan páros tagjai kezdetben nem igazán szívlelik egymást, de néhány lövöldözés, némi balszerencse, egy kis verekedés és romantikus kaland kölcsönös tiszteletet ébreszt bennük egymás iránt.

6. Kutyahideg /Eight Below, 2006/

Kutyahideg /Eight Below, 2006/

Tudósok és felfedezők kis csoportja a Déli-sarkvidéken végez kutatómunkát. A tél beköszönte előtt expedícióra indul a térképész Cooper és a geológus Davis. Vezetőjük és a nyolc szánhúzó kutya irányítója Jerry. Az út során a csapat egyik tagja balesetet szenved. Még éppen idejében érnek vissza a táborba ahhoz, hogy a közelgő vihar elől repülővel evakuálni tudják őket. A nyolc kutyát azonban kénytelenek magukra hagyni. Jerry megfogadja, hogy az első adandó alkalommal visszajön értük. Arra senki sem számít, hogy az évszázad vihara tör ki az Antarktiszon. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

5. Egyik kopó, másik eb /Turner & Hooch, 1989/

Egyik kopó, másik eb /Turner & Hooch, 1989/

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner képtelen elviselni, az a rendetlenség. Turner élete pontosan, menetrendszerű gondossággal megtervezett, mindennek megvan a maga helye és ideje, ám amikor kényszerűségből örökbe fogad egy Hooch nevű, kifejezetten szemtelen és kimondhatatlanul rossz modorú ebet, egy pillanat alatt romba dől addig oly gondosan szabályozott, átlátható világa. Nem elég, hogy a kutya zavart okoz Turner és az állatorvosnő bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen Hooch egy gyilkosság szemtanúja, ő tudja, hogy ki ölte meg gazdáját, még ha ezt nem is tudja elmondani a rendőröknek. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, amelynek során időnként szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

4. Beethoven /Beethoven, 1992/

Beethoven /Beethoven, 1992/

A Newton család nyugodt, általánosnak mondható mindaddig, amíg akis bernáthegyi kutya otthonra nem lel házukban. Természetesen csak addig maradhat, amíg az igazi gazdáját meg nem találják. De Beethoven tudja, hogy ez az ő igazi családja. Mindeközben a gonosz szívű állatorvos fondorlatosan el akarja venni a családtól kedvencét, hogy eladhassa kísérleti célokra. Úgy tesz, mintha Beethoven megharapná, s elrendeli elaltatását.

1 2 3 4