Minden idők 10 legjobb bokszfilmje

  • 2 év ago
  • 6689 Views
  • 3 2
Minden idők 10 legjobb bokszfilmje

Rocky Balboa, Jake LaMotta, Mickey Ward, vagy Muhammad Ali története szerintetek a legjobban kidolgozott filmes történet? Alábbi cikkünkben az általunk legjobban szeretett 10 bokszfilm kerül terítékre.

6. Amikor királyok voltunk (When We Were Kings, 1996)

Amikor királyok voltunk (When We Were Kings, 1996)

A dokumentumfilm a sporttörténelem egyik legkiemelkedőbb bokszolójának életét igyekszik bemutatni. Muhammad Aliról olyan ismert személyek mesélnek, mint B. B. King, Spike Lee vagy James Brown. Elmondásaik és korabeli felvételek, dokumentumok révén a bokszfilm készítői arra is megpróbálnak választ adni, mi vezetett a sportoló iszlámmal kapcsolatos fanatizmusához.

5. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Frankie Dunn nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj, a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie, akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

4. Hurrikán (The Hurricane, 1999)

Hurrikán (The Hurricane, 1999)

Rubin “Hurrikán” Carter (Denzel Washington) a legígéretesebb középsúlyú bokszoló, aki már a zsebében érzi a bajnoki címet. Egy nap azonban a sors boldogsága útjába áll. Egy New Jersey-ben történt hármas gyilkosság elkövetésével vádolják. Bár a férfi tudja, hogy ártatlan, hamis bizonyítékok alapján mégis sikerül elítélni és bebörtönözni őt. A bezárva töltött évek során elfelejti korábbi harci szellemét, mígnem egy rajongója mozgalmat indít kiszabadításáért.

1 2 3