10+1 focis film, amit látnod kell, ha igazi futballrajongó vagy

  • 4 hét ago
  • 15017 Views
  • 3 4
10+1 focis film, amit látnod kell, ha igazi futballrajongó vagy

Noha más sportokkal ellentétben sokkal nehezebb élethűen mozivászonra vinni, a foci globális népszerűsége, sokszínűsége és önmagán túlmutató drámaisága időről időre beindítja a filmesek fantáziáját.

6. Régi idők focija (1973)

Régi idők focija (1973)

A húszas évek mozi- és focivilágát burleszk-pantomim stílusban megidéző film Budapesten játszódik. Minarik Ede mosodás egyetlen szenvedélye a foci. Csak egyet szeretne elérni életében: hogy a Csabagyöngye SC bejusson az első ligába. Ezért képes feláldozni mindent. A mosodáját, a házasságát, mindent, amije csak van, illetve volt. Sándor Pál remeke a magyar filmtörténet fontos darabja. A film egyik szállóigéje mindennapjaink vezérfonala lett: Kell egy csapat! És ebben a filmben van. Remek alkotók, kiváló színészek teszik felejthetetlenné a képernyő előtt töltött időt.

5. Huligánok (Green Street Hooligans, 2005)

Huligánok (Green Street Hooligans, 2005)

Matt Buckner (Elijah Wood) miután kénytelen elhagyni az egyetemet, elutazik a tengerentúlra a nővéréhez Londonba. Hamarosan összeismerkedik sógora testvérével (Charlie Hunnam), akiről kiderül, hogy egy futballhuligán banda tagja. Matt bekerül az erőszakos, de izgalmakkal teli világba, ahol megedződik testileg és lelkileg. Hamarosan azonban fontos leckéket kell tanulnia az összetartásról, testvériségről, és hogy mindezért milyen árat kell fizetnie.

4. Pelé (Pelé: Birth of a Legend, 2014)

Pelé (Pelé: Birth of a Legend, 2014)

Hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját? Egy nehéz és küzdelmes gyerekkor után Pelé egyedi játékstílusát és legyőzhetetlen szellemét ötvözve vált valódi nagysággá, aki még saját országát is megváltoztatta.

1 2 3