10 film, amelytől patakokban folynak a könnyeid

  • 4 hét ago
  • 18993 Views
  • 1 5
10 film, amelytől patakokban folynak a könnyeid

A sztori egyre szomorúbb és lehangolóbb, és ti az utolsó percig abban bíztok, hogy mégiscsak a filmesek pozitív befejezést tartogatnak. Ismerős?

7) Acélmagnóliák (1989)

Acélmagnóliák (1989)

A hat kisvárosi barátnő élete olyan, mint bármely más amerikai kisvárosi háziasszonyé. Ők annyival különbek, hogy komolyan veszik barátságukat, és felelősséget éreznek egymás iránt. Az összetartás különösen akkor válik fontossá, mi- kor egyikük élete tragikus fordulatot vesz.

8) Büszkeség és balítélet (2005)

Büszkeség és balítélet (2005)

A film a 18. századi Angliában játszódik. A Bennet család, vagyis Mr. Bennet (Donald Sutherland), felesége és öt lánya Hartfordshire-ben élik polgári kis életüket. Anyagi biztonságuk egyelőre az apjuk vállán nyugszik, de már eladósorba kerültek a lányok. Szüleik szeretnék lányaikat tehetős emberhez férjül adni, ám a kilátások nem túl kecsegtetőek, mígnem egy napon a városba költözik a gazdag agglegény, Mr. Bingley (Simon Woods). Tehetős barátai között talán akad megfelelő kérő minden lány számára. Jane (Rosamund Pike), a legidősebb be is veti magát, igyekszik eltekerni Mr. Bingley fejét. Húga, a vadóc Lizzie (Keira Knightley) pedig csakhamar Bingley barátjával, a jóképű Mr. Darcyval (Matthew Macfadyen) kezd el ismerkedni. A levegő megtelik szerelemmel, ármánnyal és töménytelen mennyiségű pletykával. A helyzet szomorú fordulatot vesz, amikor Mr. Bingley hirtelen visszautazik Londonba.

1 2 3 4