15 film, amely eredetileg mese volt

  • 1 hónap ago
  • 19724 Views
  • 6 7
15 film, amely eredetileg mese volt

A meséket kortól függetlenül szinte mindenki szereti. Újra és újra visszahozza a gyerekkor szépségét és egy álomvilágba repíti el a nézőt. A rendezők előszeretettel filmesítik meg kedvenc mesehőseinket, hogy a mesék világa így bárkinek elérhetővé váljon.

13) Alice Csodaországban /Alice in Wonderland, 2010/

Alice Csodaországban /Alice in Wonderland, 2010/

Alice (Mia Wasikowska) észrevesz egy nyulat, aki az órájára néz, majd elszalad. A kíváncsi lány egyből a fura szerzet után ered. A nyúl eltűnik egy lyukban, Alice pedig bebújik utána, zuhanni kezd, és egy sötét helyen landol. Különböző méretű ajtókat és egy kis asztalkát lát maga körül, amin varázsital és süti, illetve egy kulcs van. Néhány ügyetlen próbálkozás után akkorára zsugorodik, hogy az egyik ajtón keresztül belép Csodaországba. Csodaország uralkodója a gonosz Vörös királynő, ráadásul a Sárkánygyík is nehezíti az itt lalkók életét. Alice a nyulat követve eljut a Bölcselőhöz, aki úgy véli, a titokzatos idegen képes lehet helyreállítani a békét.

14) Tarzan legendája /The Legend of Tarzan, 2016/

Tarzan legendája /The Legend of Tarzan, 2016/

Tarzannak, mikor már hozzászokott új életéhez Londonban, vissza kell térnie korábbi otthonába, a dzsungelbe, hogy fényt derítsen az ott tevékenykedő bányászati cég kétes üzelmeire.

15) Hamupipőke /Cinderella, 2015/

Hamupipőke /Cinderella, 2015/

A klasszikus történet élőszereplős feldolgozása egy árva lányról, aki miután elveszti anyját mostohaszülőkhöz kerül. A házban a lánynak kell elvégeznie minden házimunkát, új nővérei pedig kegyetlenül bánnak vele. Mindeközben a király bált szervez, amire az összes hajadon lányt meghívja, hogy rátaláljon az igazira.

Dwayne Johnson lehet a Space Jam 3 főszereplője!

(Történetek forrása)

//Noncsi//

1 2 3 4