15 film, amely eredetileg mese volt

  • 1 hónap ago
  • 19709 Views
  • 6 7
15 film, amely eredetileg mese volt

A meséket kortól függetlenül szinte mindenki szereti. Újra és újra visszahozza a gyerekkor szépségét és egy álomvilágba repíti el a nézőt. A rendezők előszeretettel filmesítik meg kedvenc mesehőseinket, hogy a mesék világa így bárkinek elérhetővé váljon.

9) Garfield /Garfield, 2004/

Garfield /Garfield, 2004/

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Azután egyik nap Jon beállít egy szeretnivaló, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért mikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép.

10) A dzsungel könyve /The Jungle Book, 2016/

A dzsungel könyve /The Jungle Book, 2016/

Egy árva fiú a dzsungelben cseperedik fel, de nem marad segítők nélkül. Társai között egy medve, egy fekete párduc és farkasok is akadnak. Sir Kán azonban már hosszú ideje feni a fogát az embercsemetére… Rudyard Kipling klasszikusának legújabb feldolgozása.

11) Bosszúállók /The Avengers, 2012/

Bosszúállók /The Avengers, 2012/

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső pusztulástól. Vasember, Thor, Hulk, Amerika kapitány Fekete Özvegy és Sólyomszem minden erejét bevetve próbál megküzdeni a gonosszal, ami nagyobb kihívásnak bizonyul, mint az elsőre gondolták.

12) 101 Kiskutya /101 Dalmatians, 1996/

101 Kiskutya /101 Dalmatians, 1996/

Nagy a felfordulás Pongó és Perdy háza táján, ugyanis valaki elrabolta az újszülött kiskutyákat a családi fészekből. Csupa dalmatiner tűnik el a város más részeiről is. Csakis az elragadóan gonosz szőrmeimádó Szörnyella tehette! Megkezdődik, tehát a város életét felforgató lihegő hajsza a kiskutyákért.

1 2 3 4