15 film, amely eredetileg mese volt

  • 1 hónap ago
  • 19722 Views
  • 6 7
15 film, amely eredetileg mese volt

A meséket kortól függetlenül szinte mindenki szereti. Újra és újra visszahozza a gyerekkor szépségét és egy álomvilágba repíti el a nézőt. A rendezők előszeretettel filmesítik meg kedvenc mesehőseinket, hogy a mesék világa így bárkinek elérhetővé váljon.

5) A sötét lovag /The Dark Knight, 2008/

A sötét lovag /The Dark Knight, 2008/

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron Eckhart) is segítségére van. Közös akciójukat eleinte siker koronázza, de megjelenik egy új, mindenkinél ravaszabb és veszélyesebb bűnöző, Jokernek (Heath Ledger), aki féktelen ámokfutásba kezd. Ezt követően az egész városon a rettegés és a káosz lesz úrrá.

6) Demóna /Maleficent, 2014/

Demóna /Maleficent, 2014/

A tiszta lelkű lány, Demóna (Angelina Jolie) a királyság védelmére kel, mikor azt az ellenség megtámadja. A bátor felkelőt azonban elárulják, és egykor reményteli és tiszta szíve örökre eltorzul, kővé válik. Demóna úgy dönt, keményebb eszközökhöz nyúl, és varázslat segítségével áll bosszút a megszálló királyon és lányán, Csipkerózsikán.

7) A szépség és a szörnyeteg /Beauty and the Beast, 2017/

A szépség és a szörnyeteg /Beauty and the Beast, 2017/

A szépség és a szörnyeteg Belle varázslatos utazásának története; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyetegrettentő külleme mögött.

8) Hófehér és a vadász /Snow White and the Huntsman, 2012/

Hófehér és a vadász /Snow White and the Huntsman, 2012/

Ravenna, a gonosz boszorkány szépségére és hatalmára egyetlen ember jelent veszélyt a királyságban, Hófehérke. A királynő felbéreli a vadászt, hogy találja meg a lányt, és végezzen vele, aki azonban ellent mondva a parancsnak kiképezi Hófehérkét, és együttes erővel megkísérlik a lehetetlent: helyreállítani a békét.

1 2 3 4