10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

  • 7 hónap ago
  • 9585 Views
  • 1 0
10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Általános szabály, hogy minél valósághűbb egy jelmez, annál nehezebb dolga van velük a színészeknek. A filmvilág történelme tele van olyan esetekkel, amikor a ruhatár valóságos kínzási eszközzé válik.

9) Paul Bettany — Bosszúállók: Ultron kora

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Eredetileg Paul adta a J.A.R.V.I.S. nevű mesterséges intelligencia hangját. De minden megváltozott a Bosszúállók: Ultron kora című filmben, amikor a színészt felkérték, hogy Víziót alakítsa. Bettany-nak 3,5 órát kellett töltenie a sminkesek részében. Először több rétegnyi sminkbe borították egész arcát, majd szoros spandex anyagú jelmezbe öltöztették. A kosztümöt valamilyen hűtőrendszerrel is felszerelték (jeges vizet vezettek csövekbe), hogy megakadályozzák a színész túlmelegedését.

10) Lily James — Hamupipőke

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

A gyönyörű, 12 különböző színű rétegből álló ruha felvétele minden nap 45 percbe telt. Ahhoz, hogy retusálás nélkül látszódjon karcsú dereka, Lily-nek egy rendkívül szoros fűzőt kellett hordania. Ez olyan nehéz volt, hogy a színésznő egy speciális diétába kezdett a forgatás közben. A színésznő így fogalmazott: “Amikor a fűző rajtam volt, napokig forgattunk ebédidő nélkül — néha gyorsan útközben bekaptam egy falatot. Ez esetben nem vehettem le a fűzőt. Szinte csak levest ettem, hogy ne akadjon meg a fűzőbe.”

+1) Bónusz: Batman

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Úgy tűnik az egyetlen dolog, amely az összes Batmant játszó színészben közös, az a jelmez iránti utálat. Mindegyikük elárulta, hogy milyen nagy szenvedés volt a szuperhős kosztümét viselni. Val Kilmer megosztotta, hogy több, mint egy óra volt, míg felvette a jelmezt, illetve 45 perc, míg levette, sőt, egy csapat asszisztens segítségére is szükség volt. Emellett a jelmezen nincs lyuk kivágva a füleknek, így hallani is nagyon nehéz. A legrosszabb dolog viszont az, hogy a jelmezen nincs cipzár, így a mosdó használatához is asszisztensek segítségére volt szükség. Christian Bale ki is fejezte nemtetszését és sürgette a tervezőket, hogy oldják meg az efféle problémákat, így könnyebbé téve a színészek munkáját.

//Mink Olívia//

8 igazán csinos színésznő, aki divatba hozta a vörös hajszínt

(Via Brightside)

1 2 3 4