10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

  • 7 hónap ago
  • 9581 Views
  • 1 0
10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Általános szabály, hogy minél valósághűbb egy jelmez, annál nehezebb dolga van velük a színészeknek. A filmvilág történelme tele van olyan esetekkel, amikor a ruhatár valóságos kínzási eszközzé válik.

4) Emma Stone — A kedvenc

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

A film cselekménye a 18. századi Angliában játszódik, amikor a hölgyek fűzőket viseltek a divat kedvéért. A film női szereplői mind megtapasztalták, hogy milyen, amikor “bálnahéjba” szorítanak. Emma Stone bevallotta, hogy a forgatás első hónapjában nem kapott levegőt. De nem ez volt az egyetlen probléma: egy idő után a színésznő belső szervei elmozdultak. Szerencsére Emmának sikerült legyőznie ezeket a nehézségeket, de az biztos, hogy sokáig nem fogja elfelejteni ezt az élményt.

5) Oscar Isaac — X-Men: Apokalipszis

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Az X-Men: Apokalipszis című film főgonoszának jelmeze 20 kilót nyomott, és a sminkelés folyamata, amely több rétegnyi ragasztó és latex felviteléből állt, több órát vett igénybe. A projekt megkezdése előtt Isaac nagyon izgatott volt, hogy sok tehetséges színésszel dolgozhat együtt, de végül a forgatás nagy részét magányosan töltötte, ami nagyon elszomorította. A jelenetek forgatása közötti időt egy hűvös sátorban töltötte. Ez minden nap így zajlott. A smink eltávolítása legalább ugyanannyira kényelmetlen volt: darabokban tépték le bőréről.

6) Michelle Pfeiffer — Batman visszatér

10 színész, akiknek a forgatás igazi rémálom volt

Már majdnem 30 év telt el a Batman visszatér című film forgatása óta, de a színésznő még mindig emlékszik a rémálomszerű élményekre. 1992-ben a technológia nem volt olyan fejlett, mint manapság, és ahhoz, hogy latex jelmezébe öltözhessen, Michelle-nek igazi kínzásokon kellett átesnie. Először tetőtől talpig hintőporral szórták meg. Miután végre belebújt jelmezébe, vákuumos eszköz segítségével kiszorították a bentmaradt levegőt. Végül a latex jelmezt szilikon alapú géllel borították, hogy még fényesebb legyen. A jelmez több órás viselése a szokásos fürdőszobai látogatást is igazi kalanddá változtatta.

1 2 3 4