10 hatalmas baki történelmi filmekben

  • 1 hónap ago
  • 54760 Views
  • 13 6
10 hatalmas baki történelmi filmekben

A történelmi filmekről úgy gondolkodunk, hogy teljes képed adnak egy másik korszakról. Ezért van az, hogy amikor a dátumokat és a nem korhű ruhákat látva a nézők elégedetlenek lesznek.

Bár vannak olyan hibák, melyeket csak a történelemben jártasok vesznek észre, sok pontatlanság még az amatőröknek is szemet szúr.

(1) Pearl Harbor

Pearl Harbor

Abban a korban, melyben a film játszódik, nem volt helyénvaló harisnya nélkül az utcán mutatkozni, akkoriban ezt szinte semelyik nő nem merte megtenni. Amikor a háború évei alatt a nők ruhakészlete megcsappant, még akkor is be tudták szerezni ezt a ruhaneműt. Ebben a jelenetben a karakterek vidáman mászkálnak úgy, hogy a szoknya alatt nem viselnek harisnyát.

(2) Elizabeth: Az aranykor

Elizabeth: Az aranykor

36 éves A filmbeli események a valóságban 1585-ben történtek meg, amikor Elizabeth 50 fölött volt. A karaktert alakító (akkor 36 éves) Cate Blanchett azonban semmilyen különösebb sminket nem kapott, amivel öregítettek volna rajta. Ez azonban apró részletnek tűnik ahhoz képest, hogy a királynő IV. Iván orosz cárt tartotta az egyik lehetséges férjjelöltnek, pedig valójában a cár addigra már elhunyt.

(3) Nagy Sándor, a hódító

Nagy Sándor, a hódító

A legendás paripát, Bucephalus-t a történelemben mindig a tulajdonosához, a hódító Nagy Sándorhoz fogják kötni, nem csoda, hogy annyira nagy hangsúlyt kapott a filmben is. Van azonban egy hiba: egy gyönyörű fríz lovat választottak a szerephez, de ez a fajta a 16. század előtt még nem is létezett, ami röpke 1000 évvel van később, mint a filmben ábrázolt eseménysor.

1 2 3 4