10 értelmezés olyan filmekhez, melyek mondanivalóját kevesen értik meg igazán

  • 2 hónap ago
  • 14426 Views
  • 2 2
10 értelmezés olyan filmekhez, melyek mondanivalóját kevesen értik meg igazán

Vannak olyan filmek, melyek után úgy érezzük, szükség lenne egy olyan filmre is, amelyben elmagyarázzák az eredeti filmben történtek igaz jelentését.

Bár az ilyen filmek célja, hogy elmélkedjünk rajtuk, mi mégis megpróbáltuk összegyűjteni Nektek az elgondolkodtató jelenetek magyarázatait. Ha más a véleményetek, írjátok meg kommentben!

1) Anyám! (2017)

1) Anyám! (2017)

Sok más értelmezés mellett főként azt láthatjuk a metaforákkal sűrített filmben, hogy szimbolikusan újrameséli a Bibliát. Javier Bardem karaktere Isten; Janifer Lawrence-é Mária, Jézus édesanyja; a ház szimbolizálja az univerzumot saját Mennyországával (a főszereplő irodája) és lángoló Poklával (a pince). Továbbá láthatjuk Ádámot és Évát is, akik megették a tiltott gyümölcsöt, a fiaikat (Káint és Ábelt), és a többi ismert bibliai eseményt is, amelyek ezután következtek. A film végén a rendező felteszi a kérdést a nézőknek: Emberiség, még mennyit képes eltűrni a Földanya?

2) Érkezés (2016)

2) Érkezés (2016)

A film fő trükkje a nézőkkel való elhitetés, hogy az események Hannah, a főszereplő lányának halála után történnek. Azonban ez nem így van. Miután Lousie megérti az idegenek nyelvét és a benne rejlő nemlinearitás kulcsfontosságát, máshogy kezdi el érzékelni az időt és esélyt kap arra, hogy megismerje jövőjét. Miután elfogadja a sorsot, amit már oly jól ismer, hozzámegy Ian-hez és világra hozza a lányát.

3) Mr. Nobody (2009)

3) Mr. Nobody (2009)

Mindenki máshogy értelmezi a film jelentését, azonban a legfőbb üzenet a következő: az embernek a saját döntéseit szívből kellene meghoznia. Nem a környezetében lévő emberek nyomására, hanem az alapján, amit belül érez. Nemo, aki életének összes lehetséges kimenetelére emlékszik, nem a szülei által kínált két lehetőség közül választott – egy harmadik úton haladt tovább. A sajátján. Ez az a döntés, ami boldogságot hoz Nemo életébe, azaz megismeri Anna-t.

1 2 3 4