9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

  • 2 hónap ago
  • 2004 Views
  • 0 0
9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

Valószínűleg veled is megtörtént már, hogy megnéztél egy filmet, és hirtelen történt valami, ami megváltoztathatja a történet menetét, de ennek semmi logikája nem volt. Ezeket cselekményréseknek hívják, és nagyon zavaróak tudnak lenni, sőt, tönkre is tehetik a filmet.

Következő cikkünkben összeállítottunk egy listát néhány ilyen cselekményrésről és magyarázataikról. Így megbocsáthatsz azoknak a forgatókönyvíróknak, akikről azt hitted, hogy tönkretették a filmedet.

(1) Cypher egyedül lép be a Mátrixba

Az egyik legtöbbet emlegetett cselekményrés a Mátrix című 1999-es filmben található. Az egyik rosszfiú Cypher karakter volt, aki elárulja csapattársait, átadja Neót Smith ügynöknek.

Alkut köt az ügynökkel, aki ezért cserébe visszaadja neki a Mátrixban levő éltét. Azonban, amint azt a film elején elmondtuk, legalább 2 ember szükséges a mátrixba való belépéshez és kilépéshez. Egy személy kezelheti a hozzáférést a kód feltörésével, hogy a másik beléphessen. Hogyan tudta egyedül működtetni a rendszert?

A rendezők, a Wachowski testvérek egy csevegésben azt válaszolták, hogy a magyarázat az volt, hogy Cypher szakértő programozó volt, és olyan programot írt, amely automatizálta a folyamatot. Abban a jelenetben, amikor Neóval beszél, ez a kód látható a képernyőn.

(2) Az ajtó a Titanicról

9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

Több mint 20 éve, amióta megjelent James Cameron Titanicja, a közönség mindig azon töpreng, hogy Jack miért nem mászott fel Rose mellé az ajtóra, ha mindketten tökéletesen elférnek?

A válasz erre az állítólagos cselekményrésre nem az ajtó mérete, hanem a karakterek súlya. Az American Physical Society számításai szerint az ajtó tölgyfából készült, egy olyan fából, amely nem túl jól lebeg, ha Jack és Rose súlyát hozzáadjuk, az ajtó elsüllyedt volna az Atlanti-óceán jeges vizében és mindketten megfagyva vagy megfulladva süllyedtek volna el. Tehát, bár mindketten elfértek volna, az ajtó nem bírta el mindkettőjük súlyát.

(3) Kevin telefon szolgáltatás nélkül rendel pizzát

9 cselekményrés híres filmekből, amelyekre végre megtaláltuk a választ

A ‘Reszkessetek, betörők!’ című film első perceiben láthatjuk, hogy egy fa kidönt egy oszlopot McCallister háza előtt, így áram és telefonszolgáltatás nélkül maradnak. Emiatt elalszanak, és sietve a repülőtérre mennek, megfeledkeznek Kevinről. Amikor az anyja észreveszi, megpróbálják elérni őt telefonon Párizsból, de a vonal megszakad. Később azonban a filmben láthatjuk, hogyan kap Kevin egy pizzát, amelyet állítólag telefonon rendelt. Hogyan lehetséges ez, ha nincs szolgáltatás?

Ennek a cselekménynek a megoldása érdekében egy újság felvette a kapcsolatot Hank Hultquisttel, az Egyesült Államok egyik legfontosabb telefontársaságának alelnökével, és megkérdezte tőle, hogy lehetséges-e, hogy nincs nemzetközi szolgáltatás, de továbbra is kezdeményezhetőek helyi hívások. Az ügyvezető azt válaszolta, hogy a film ideje alatt teljesen valószínű volt, hogy a szolgáltatást ilyen módon felfüggesztik, mivel a vezetékeken keresztül tartó kapcsolatok bármikor megszakadhatnak egy ilyen távoli hívás miatt. A helyi hívások esetében azonban, mivel egy másik típusú kapcsolat, továbbra is működhetnek.

1 2 3