10+ filmes tévhit, amely mindnyájunkat megvezetett, de nem bánjuk

  • 2 hónap ago
  • 2932 Views
  • 0 0
10+ filmes tévhit, amely mindnyájunkat megvezetett, de nem bánjuk

A látványos filmek nemcsak a filmeket szerető emberek számára lenyűgözőek. Azok, akik sokat tudnak a történelemről, a fizikáról és más tudományokról, azért is szeretik ezeket a filmeket, mert elemezni tudják őket, és rámutathatnak arra, hogy hol hibáztak a film alkotói.

Mi úgy gondoljuk, hogy jó, ha szakértők vagyunk bizonyos területeken, és képesek vagyunk észrevenni azokat a hibákat a filmekben, amelyeket a legtöbb ember nem lát. Összeállításunk pontosan ezekről a hibákról szól.

  • Az uralkodó nem mutatott lefele hüvelykujjával az ítélethozatalkor a gladiátor harcokban. Ez a mítosz Jean-Léon Gérôme Pollice Verso című festménye miatt született, a filmkészítők pedig csak továbbvitték. Néhány történész szerint a való életben más módszert használtak: hüvelykujjukat a fejük vagy mellkasuk felé fordították és nem volt olyan egyértelmű, hogy felfelé vagy lefelé mutat.

10+ filmes tévhit, amely mindnyájunkat megvezetett, de nem bánjuk

  • A modern, szimulált légi harcokban a pilóták nem lehetnek közelebb egymáshoz 500 lábnál. Ezért a jól kinéző hollywoodi harcok nem reálisak.
  • Amikor egy ember szíve leáll, az emberek mellkasi kompressziót alkalmaznak, hogy újra beinduljon vérkeringés. Ezután használják a defibrillátort, amely megakadályozza a pitvarfibrillációt, ami a szívleállás 10%-áért felelős. Tehát azok a filmek, amelyekben a defibrillátor szinte azonnal működik és nincs mellkasi kompresszió, egyáltalán nem realisztikus.
  • Ejtőernyő kinyitásakor lehetetlen beszélgetést folytatni. De a dolgok elcsendesednek, ha az ejtőernyő kinyílik.
  • Tévhit: Aki a médiában dolgozik, havonta egyszer vásárolhat pár Manolo Blahnik cipőt, és elegendő ideje és pénze lesz arra, hogy a barátaival töltsön el órákat egy kávézó Az újságírók különböző pénzeket keresnek különböző országokban, de ez gyakran nem sok. Például Spanyolországban az újságírók átlagfizetése havi 1800 dollár körül mozog, és egy Manolo Blahnik cipő körülbelül 995 dollárba kerül. Természetesen a nagyon sikeres újságírók sokkal többet kereshetnek, de vannak havi kiadások is, amelyeket figyelembe kell vennie.

10+ filmes tévhit, amely mindnyájunkat megvezetett, de nem bánjuk

  • Nem valószínű, hogy bárki elkerüli a bűncselekmény büntetését, ha úgy tesz, mintha elmebeteg lenne. Nem számít, hány film mondja másképp, az ügyvédek szinte soha nem használják az őrületkártyát, mert valakinek a felmentése rendkívül ritka. Ezenkívül az elmebetegeket egyébként kötelező kezelésre küldik, és annyi időt töltenek a kórházakban, amennyit börtönben töltené
  • Valakinek a fejbe ütése nem okozhat azonnali amnéziát, és nem okozhatja az emlékezetének visszaállását sem.
  • Egy géppuska egy percnél tovább nem tud lőni. Néhány pedig csak 30 golyóra képes, amelyek lövése körülbelül 4 másodpercet vesz igénybe.
  • A hangtompítóktól nem tűnik el teljesen a lövés hangja. A hang csak biztonságosabbá válik a fül számára.
  • A folyadék nagy sűrűségének köszönhetően a futóhomok nem képes embert beszippantani.
  • A fuldokló nem integet a kezével, és nem kiabál segítségé Szükségük van a levegőre a tüdejükben, hogy lélegezzenek, és a karjukra, hogy segítsenek maguknak a felszínen maradni.

10+ filmes tévhit, amely mindnyájunkat megvezetett, de nem bánjuk

  • A szellőzőaknákon való átjutás a valóságban nem olyan egyszerű, mint a filmekben. Belül csavarok vannak, és általában nem biztonságos törmelékkel és gyenge szakaszokkal vannak tele.
  • Nem létezik olyan dolog, hogy a jéggolyó, amely elolvad, és nem hagy maga után bizonyítékot.
  • Eséskor nehéz megragadni valamit. A helyzet az, hogy egy szabadesésben gyorsulsz, és lehet, hogy az ujjaid nem lesznek képesek megragadni és megtartani valamit. Ennek ellenére mégis meg kell próbálni, mivel ez segíthet csökkenteni a sebességet, miközben tovább esel.

10+ filmes tévhit, amely mindnyájunkat megvezetett, de nem bánjuk

  • A benzin nagyon illékony, így azok a jelenetek, amikor a rossz fiúk benzint öntenek az autókra és elsétálnak, nem több, mint fantá A való életben a gáz megégetné a kezüket és a szemüket.
  • A kloroform nem tud valakit azonnal elaltatni, ezért értelmetlen ruhára önteni és valakinek az arcára erőszakolni. Kiüthet valakit, de ez legalább 5 percet vesz igénybe.
  • A hazugságvizsgáló teszt nem tudja kideríteni, hogy valaki hazudik-e vagy sem. Csak a szorongás szintjét tudja mérni, amely akkor is megjelenhet, ha valaki nem hazudik. Ezenkívül sok filmben láthatja, hogy a karakterek hazugságvizsgáló gépeket próbálnak úgy átverni, hogy tűt tesznek a cipőjükbe, és minden alkalommal rálépnek, amikor válaszolnak egy kérdésre. A fájdalom állítólag elrontja az eredményeket. De ez csak részben igaz: a tárgynak elég élesnek kell lennie ahhoz, hogy a legkisebb mozdulat után is fájdalmas legyen, hogy a kérdező ne vegyen észre semmit.

10+ filmes tévhit, amely mindnyájunkat megvezetett, de nem bánjuk

//Mink Olívia//

Harrison Ford ritkán látott lányából egzotikus szépségű nő lett – Friss fotókon a 33 éves Georgia

(Via Brightside)