10 híresség, akik tragikus autóbalesetben hunytak el

  • 3 hónap ago
  • 66512 Views
  • 7 9
10 híresség, akik tragikus autóbalesetben hunytak el

James Dean, Grace Kelly, idősebb Barack Obama, Diana hercegnő, és Paul Walker. Hogy mi a közös ebben az öt hírességben? Az, hogy mind egy-egy tragikus autóbalesetben haltak meg. Az elmúlt évtizedekben nem csak ők hunytak el közúti szerencsétlenségbe, hanem még sokan mások, köztük rengeteg híresség, de a következő tíz eset igazán kirívó, mert furcsák, sokkolóak, és évek múlva is felfoghatatlanok.

(4) Diána walesi hercegné (1961. július 1. – 1997. augusztus 31.)

Diána walesi hercegné

Károly walesi herceg, brit trónörökös első felesége. Diána 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, az Alma-rakpart közúti aluljárójában, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és gépkocsijuk vezetőjével együtt. Az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre. A hivatalos vizsgálat a sofőr alkoholos befolyásoltságát és ebből eredő felelősségét állapította meg.

(5) Mike Hawthorn (1929. április 10. – 1959. január 22.)

Mike Hawthorn

Brit autóversenyző, a Formula-1 1958-as évadjának világbajnoka. 1959. január 22-én Hawthorn egy autóbalestben az A3 Guildford úton életét vesztette. A baleset okai máig tisztázatlanok. A rossz időjárás, a nagy sebesség mind szerepet játszhattak a tragédiában. Hawthorn Jaguarja, melynek beceneve a „Merc-Eater” volt, Rob Walker Mercedes-Benz SL 300-asa mögött haladt az úton. Hawthorn hat hónappal a visszavonulása után még mindig versenylázban égett, ezért meg akarta előzni Walkert. Ez okozta a balesetet.

(6) James Dean (1931. február 8. – 1955. szeptember 30. )

James Dean

Amerikai színész. 1955. szeptember 30-án szenvedett halálos autóbalesetet. Egy fotóssal a mögötte lévő kocsiban, valamint szerelőjével az anyósülésen éppen egy autóversenyre utazott a kaliforniai Salinasba, amikor a 41-es és a 46-os út kereszteződésében összeütközött egy szabálytalanul elé vágó texasi diákkal. Wütherich a balesetben szilánkosra törte az állkapcsát, Dean pedig eltörte a nyakát, az állát, mindkét karját és lábát, valamint súlyos belső sérüléseket is szerzett. 17:59-kor szállították kórházba, ahol szinte azonnal halottnak nyilvánították.

1 2 3 4