10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

  • 3 hónap ago
  • 6466 Views
  • 4 2
10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

Nos, minden ilyen cikk általában azokról a filmekről szól, amik jól tükrözik az egyedül álló, kapcsolatban élő vagy éppen anyák életét. Mi most nem a Büszkeség és balítélet, Bridget Jones féle filmeket fogjuk neked ajánlani, hiszen azokat úgy is láttad már, hanem új távlatokat nyitunk a nőcis filmek terén…

8) Szerelempróba (2008)

Szerelempróba (Fireproof, 2008)

Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. A „The Love Dare”-program valójában negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb rááll erre, ám megkeseredett felesége elutasítja ezt a lehetőséget. A férfi kétségek közt vergődik: hogyan várható el tőle, hogy olyan valakit szeressen, aki esélyt sem ad erre.

9) Lányom nélkül soha (1991)

10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

1984-ben Betty Mahmoody férje elvitte feleségét és lányát Iránba, hogy együtt legyen a család. Előtte megesküszik feleségének, hogy nem lesz semmi bántódásuk, ha úgy döntenek, bármikor nyugodtan visszatérhetnek Amerikába. Hazudott. Az asszony eget-földet megmozgat, hogy kiszabadulhasson a szigorú iszlám törvények szerint élő család rabságából.

10) Az utolsó mohikán (1992)

10 nem szokványos film, amit egy Nőnek látnia kell

Brit és francia seregek csapnak össze a gyarmatosítás alatt álló Amerika területén. A két hadban álló nemzet csatáiba az amerikai őslakosok is beszállnak. Rajtuk kívül a gyarmatosító telepeseket is harcra kényszerítik. Cora (Madeleine Stowe) és Alice (Jodhi May), egy brit tiszt két lánya veszélybe keveredik, de Sólyomszem (Daniel Day-Lewis) megmenti őket. Sólyomszem szülei telepesek voltak, de a fiú korán árván maradt és a mohikánok között nevelkedett. Cora és Sólyomszem egymásba szeretnek, de a lányra a huron Magua (Wes Studi) is szemet vetett. Szándékai kevésbé romantikusak, pusztán politikai foglyot szeretne szerezni. Az fiataloknak menekülnie kell, de szerencsére számíthatnak barátaik segítségére.

16 híresség, akiről sosem találtad volna ki, hogy idén már 40 éves

//Bluegirl//

1 2 3