10 híresség, akiket a pénz arra motivál, hogy jobbá tegyék a világot

  • 7 hónap ago
  • 3963 Views
  • 0 0

A statisztikák szerint egyedül Amerikában 410 milliárd dollárt ajánlottak fel jótékony célokra 2017-ben. Világszerte az adományozók 41%-a adott pénzt természeti katasztrófák utáni segítségnyújtáshoz, 31%-uk pedig külföldi segélyszervezeteknek. A többi adakozó pedig oktatásra, állatok megmentésére vagy embereket támogató célzattal ajánlott fel pénzt.

A híres embereknek az adakozásban még nagyobb szerep jut, hiszen ők a keresetük jelentős részét fordítják jótékonykodásra, ezzel felhívják a figyelmet bizonyos problémákra, és a rajongóiknak is jó példát mutatnak. Lássuk, kik azok a hírességek, akik nem sajnálják a pénzüket arra, hogy a világot jobbá tegyék!

1) Angelina Jolie

10 híresség, akik súlyos betegséggel élnek együtt

A színésznő akkor ébredt rá arra, hogy nagy szükség van a humanitárius aktivitásra, mikor a Tomb Raidert forgatta Kambodzsában. Mikor hazatért, felvette a kapcsolatot az ENSZ Menekültügyi Főbiztosával és maga is csatlakozott hozzájuk. 2001 óta missziók keretében járja a világot, több mint 20 országban keresi fel és segíti a rászorulókat.

2) Antonio Banderas

Antonio Banderas

A fogyatékkal élők támogatója. 2010-ben a színész létrehozta a Fundacíon Lágrimas y Favores nevű alapítványt, mely a malagai egyetemre biztosít ösztöndíjat a szegény diákoknak, akik maguktól nem tudnák fedezni a tanulmányaik költségeit. Alapítványa partnerségben áll a Cudeca nevű nonprofit szervezettel. Együttes erővel támogatják a gyógyíthatatlan rákbetegeket.

3) Matt Damon

2) Matt Damon

2006-ban társalapítója volt a H2O Africa alapítványnak, melynek célja felhívni a figyelmet az Afrikát sújtó ivóvíz hiányra. 2009-ben a H2O Africa és a WaterPartners létrehozták a Water.org weboldalt. Azért dolgoznak, hogy biztonságos ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget tegyenek elérhetővé mindenki számára megfizethető árakon. 2013-ban Matt Damon egy WC-ülőkével pózolt, így tüntetett azért a 2,5 milliárd emberért, akiknek nem jut sem ivóvíz, sem megfelelő tisztálkodási lehetőség. Támogatója a ONE-nak is, annak a mozgalomnak, mely a szélsőséges szegénység és a megelőzhető betegségek fejlődő országokban való felszámolásáért kampányol.

1 2 3 4