10 gyerekszínész, akiről nem is tudtad, hogy már meghalt

  • 7 hónap ago
  • 247447 Views
  • 66 69
10 gyerekszínész, akiről nem is tudtad, hogy már meghalt

Egyesek közülük egy csapásra ismertek lettek, legtöbbjüket azonban nem névről, inkább arcról vagy filmjeikből, sorozataikból ismerjük.

 

4) Judith Barsi

Arca a Cápa 4. – A cápa bosszúja, Az őslények országa és a Cheers című vígjátéksorozatnak köszönhetően vált világszerte ismertté. A színészpalánta alacsony növésű volt – pedig még hormoninjekciókkal is sietették fejlődését -, így szerepeiben többnyire koránál fiatalabb karaktereket játszott. A szerepléstől eltekintve olyan volt, mint bármelyik hasonló korú kislány, imádott úszni, rajongott a macskákért, és ki nem állhatta a matekot.

A tehetséges kislánynak saját családja lett a veszte, apja, Barsi József ugyanis paranoid alkatú, alkoholista ember volt, aki kezdettől fogva testi-lelki terror alatt tartotta családtagjait. Rögeszmésen őrizte feleségét és lányát, nem egyszer késsel fenyegette meg őket. 1988. július 25-ének végzetes éjszakáján az apa fejbe lőtte alvó tíz éves kislányát, majd feleségével is végzett. Az elborult ámokfutó aztán az egész házat felgyújtotta, végül a garázsban önmagát is főbe lőtte. A tragikus sorsú gyereksztárnak 2004-ben rajongói állítottak sírkövet, egész addig jeltelen sírban feküdt édesanyjával, Máriával együtt.

5) Marque Lynche

Sok híresség pályája indult annak idején a Disney saját gyártású sorozatából, a Mickey egér klubjából. Ryan Gosling, Britney Spears, Christina Aguilera és Justin Timberlake is itt kezdte, azonban nem mindegyik gyereksztár volt olyan szerencsés, hogy akkora hírnevet szerezzen, mint a felsorolt sztárok. Marque Lynche 1993 és 1996 között szerepelt a show-ban, aztán teljesen eltűnt a képernyőről. 2004-ben láthatták először viszont a rajongói az American Idol című műsor döntősei között.

A műsorban elért sikerei után azonban újabb sötét időszak következett: édesanyja meghalt rákban, majd édesapja is követte. A sztár depressziós lett, és inni kezdett – a nyilvánosságra került boncolási jegyzőkönyv szerint halálát is ez okozta. A 34 éves sztárra otthonában találtak rá. Alkoholmérgezés következtében hunyt el, szó szerint a halálba itta magát.

6) Dana Hill

Dana Hill az Európai vakáció Audrey Griswaldjaként alakított emlékezeteset, de olyan sorozatokban is láthattuk, mint a Magnum vagy az Egy úr az űrből, ezenkívül rengeteget szinkronizált (például A gumimacik-ban vagy a Fecsegő tipegők-ben). Hill reklámfilmrendezőként dolgozó édesapja segítségével számos hirdetésben szerepelt, mielőtt megkapta első tévés szerepét (a már említett Egy úr az űrben című sorozatban) – ezt követően további 62 mozgóképes alkotásban játszott, azaz rendkívül foglalkoztatottnak számított.

Karrierje és élete végét tragikus módon ugyanaz a dolog okozta, mint ami elindította a pályán: 1996 júliusában halt meg, 32 éves korában, amikor cukorbetegsége miatt végzetes rohamot kapott, majd kómába esett.

1 2 3 4