11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

  • 7 hónap ago
  • 6849 Views
  • 0 0
11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

Sok ember elképzelni se tudná az életet filmek nélkül, de csak a legnagyobb rajongók ismerik a stáblistát, a munka sajátosságait, vicces pillanatokat és egyéb kisebb nagyobb titkokat. Például, hogy a legelső 3D-s filmet 1992-ben forgatták, egy Indiana nevű kutya volt Chewbacca prototípusa és létezik egy film, amit sose fogunk látni, hiszen 2115-ben jelenik meg.

(7) A 16 éves Judy Garlandot kényszerítették a koplalásra és cigarettázásra az Óz, A Csodák Csodája című film forgatása alatt, hogy nehogy elhízzon.

11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

Sajnos ez egy természetes dolog volt akkoriban Hollywoodban. A filmstúdiók kihasználták a színészeket és irányították életüket (diétától elkezdve a személyes kapcsolataikig). Judy Garland egy egészséges testsúlyt tartott fenn, de a stúdió azt szerette volna, ha kicsit vékonyabb lenne, így elkezdett csak egy kis adag levest és salátát enni egy nap.

Arra is kényszerítették, hogy rászokjon a cigarettára, ami elveszi az étvágyát. Emlékezetei szerint Garland és más fiatal színész is köteles volt az amfetamin szedésére, hogy éberek maradjanak, így több filmet le tudjanak forgatni. Munkanap után elküldték őket a stúdió orvosaihoz, ahol barbiturátokat szedtek, hogy el tudjanak aludni a következő munkanap előtt. Ezek a dolgok mind befolyásolták a színésznő egészségét és kinézetét és valószínű, hogy hozzájárultak korai halálához.

(8) George Lucas Indiana nevű kutyája ihlette Chewbacca karakterét.

11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

Volt egy Alaszkai malamutom, amikor írtam a filmet. Nagyon aranyos kutya volt, mindig mellettem ült, miközben írtam. Amikor vezettem, mindig ő ült az anyósülésen. A malamut egy hatalmas kutya — 60 kiló is lehet, nagyobb, mint egy ember és nagyon hosszú szőrű. Az, hogy mindig mellettem volt arra inspirált, hogy Han Solo mellé is alkossak egy társat, aki nagy és szőrös, mint egy kutya. Nem pont, mint egy kutya, hanem intelligensebb.” — fogalmazta meg George Lucas. Természetesen Indiana volt Indiana Jones nevének forrása is.

(9) Benedict Cumberbatch a Sherlock Holmes készítője, Sir Arthur Conan Doyle rokona.

11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

Arthur Conan Doyle alkotta meg a karaktert, amit később távoli rokona alakított. Benedict Cumberbatchnek és Sir Arthurnak egy közös őse van — Genti János, Lancaster első hercege, a 14. században élt III. Eduárd, angol király fia. Genti János volt Doyle 15. nagyapja és Cumberbatch 17. nagyapja. Ezenkívül Cumberbatch játszotta III. Richárdot, akivel szintén rokoni kapcsolatban áll a Leicester Egyetem leszármazáskutatói szerint. Több közvetlen kapcsolata van II. Erzsébet királynő és I. Johanna királynőhöz is.

1 2 3 4