11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

  • 7 hónap ago
  • 6804 Views
  • 0 0
11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

Sok ember elképzelni se tudná az életet filmek nélkül, de csak a legnagyobb rajongók ismerik a stáblistát, a munka sajátosságait, vicces pillanatokat és egyéb kisebb nagyobb titkokat. Például, hogy a legelső 3D-s filmet 1992-ben forgatták, egy Indiana nevű kutya volt Chewbacca prototípusa és létezik egy film, amit sose fogunk látni, hiszen 2115-ben jelenik meg.

(4) Egy létező ember inspirálta a DreamWorkst, hogy megalkossa Shrek karakterét.

11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

A Francia Angyalként emlegetett Maurice Tillet volt Shrek prototípusa. 1903-ban született Oroszországban. 17 évesen duzzadásokat fedezett fel a testében és egy ritka betegséggel diagnosztizálták, ami csont túlnövekedést okoz. A fiú jó megjelenésű volt, ezért hívják “Angyalnak”. Emellett arról is ismert, hogy legalább 16 idegen nyelven beszélt. Stein eredeti illusztrációi Shrekről nem hasonlítottak Tilletre, de a végleges DreamWorks verzió már igen.

(5) A film világában van egy olyan kifejezés, hogy idiot plot” (idióta cselekmény).

11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

Az “idiot plot” kifejezés az irodalmi kritikából származik. Arra használják, amikor a cselekmény kizárólag azért tud folytatódni, mert a szereplők mind idióták és már rég vége lenne, ha nem ez lenne a helyzet. Olyan kifejezés is létezik, hogy „second-order idiot plot”, azaz “másodrendű idióta cselekmény”. A sci-fi író és a kifejezés megalkotója, Damon Knight így fogalmazott: “A second-order idiot plot olyan cselekmény, amelyben nem csak a főszereplőknek, de az egész társadalomnak A-osztályú idiótáknak kell lennie, különben a történet nem jöhetne létre.”

(6) The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, az állatokkal szembeni kegyetlenség megelőzésére szolgáló amerikai társaság egy féreg miatt ellenezte A Remény Rabjait.

11 filmes érdekesség, amit csak az igazi rajongók ismerhetnek

Van egy jelenet, amikor a filmben szereplő egyetlen állatot — egy madarat — féreggel etetnek meg, amit a főszereplő tányérján találtak. The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals nevű társaság azt mondta a filmkészítőknek, hogy csak egy természetes okokból meghalt férget használhatnak fel. Bár a madarak nem várnak arra, hogy meghaljon gilisztájuk, végül találtak egy meghalt férget és kicserélték az élő példánnyal.

Egyébként egyesek olyan állatok jogait is védik, amelyek már kihaltak. Például pár ember úgy gondolja, hogy Steven Spielberg a Jurassic Park megalkotásához igazi dinoszauruszokat használt, sőt, meg is ölt néhányat.

1 2 3 4