12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

  • 7 hónap ago
  • 7709 Views
  • 1 2
12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

Képzelj el egy olyan szép helyet, ami láttán úgy gondolod, hogy nem is tartozik ehhez a világhoz. Minden országban vannak helyek, amelyek úgy tűnik, mintha egyenesen egy tündérmeséből származnának. Ezek a bájos falvak, ősi várak és mély erdők inspirálták a filmtervezőket és a producereket, hogy olyan királyságokat hozzanak létre, amelyekre rácsodálkozunk a képernyőn, és ma teszünk egy sétát néhányuknál. 

(10) Hófehérke és a hét törpe

El tudod képzelni Hófehérkét, ahogy a hercegének énekel az erkélyről? A legidősebb hercegnőnket egy a Grimm testvérek által rögzített német népmese ihlette. A kutatások azt mutatják, hogy a történet igaz lehetett, és hogy a sötét erdő, a vaddisznó, a törpék és az üveg koporsó mind olyan eseményre utal, amely a Lohr-kastély és a Spessarti erdő környékén történtek.

(11) A szépség és a szörnyeteg

Mondj bonjour-t Elzásznak, a festői falvairól híres francia régiónak. A film a 19. századi francia író, Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve eredeti történetén alapult. Tehát Belle „kis vidéki városa” valójában egy kis vidéki város. A producerek olyan településeket választottak, mint Colmar és Eguisheim, hogy ábrázolják Belle városát, és csak azt mondhatjuk, hogy az eredménynek nagyon örülne Miss Barbot de Villeneuve.

(12) Csipkerózsika

Az osztrák határ közelében a németországi Füssen városa mellett, egy sziklaszirten áll a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein kastély. A neuschwansteini kastély (németül: Schloss Neuschwanstein, magyarul Új Hattyúkő kastély) egy, a 19. században épült bajorországi kastély. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, bajor királya építtette Richard Wagner tiszteletére. Habár a fényképezés és a videofelvételek készítése nem engedélyezett a kastélyon belül, mégis ez Németország legtöbbet fényképezett épülete, valamint egyike az ország leglátogatottabb turistacélpontjainak.

10 filmes hiba, amit elsőre szinte lehetetlen észrevenni

(Forrás: 5percblog.hu)

1 2 3 4