12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

  • 7 hónap ago
  • 7708 Views
  • 1 2
12 varázslatos hely, amelyek mesefilmeket inspiráltak

Képzelj el egy olyan szép helyet, ami láttán úgy gondolod, hogy nem is tartozik ehhez a világhoz. Minden országban vannak helyek, amelyek úgy tűnik, mintha egyenesen egy tündérmeséből származnának. Ezek a bájos falvak, ősi várak és mély erdők inspirálták a filmtervezőket és a producereket, hogy olyan királyságokat hozzanak létre, amelyekre rácsodálkozunk a képernyőn, és ma teszünk egy sétát néhányuknál. 

(4) Mulan

Mulan ősei büszkék lehetnek. A film a régi kínai népmese, a Hua Mulan balladájának adaptációja, amely az 5.-6. századból való. A producerek történelmi kutatásokat végeztek, és oda helyezték a történetet, ahova kellett, a Ming és a Qing dinasztiák közé. A filmben ábrázolt híres táj, mint a Kínai nagy fal és a Tiltott Város akkorra már megépült.

(5) Hamupipőke

Nem juthatsz közelebb egy mesebeli kastélyhoz ennél. Herbert Ryman tervezte Hamupipőke eredeti kastélyát, amelyet később a Disney World részeként építettek meg. Fő inspirációja a németországi Neuschwanstein-kastély volt. Eredetileg II. Lajos bajor király építette nyári házként. Magas, hegyes tornyai, íves bejárata és a környező erdő tökéletesen megegyezik Hamupipőke hercege kastélyával.

(6) Jégvarázs

A táj Norvégia vidéki városaiból és csodálatos fjordjaiból származik. Láthatjuk a hasonlóságot a természeti tájban, a fából készült templomokban, a téglaépítészetben, a textilmintákban és még az állatokban is (gondolj Svenre). Miért? Mert a történetet a dán szerző, Hans Christian Andersen Hókirálynője ihlette. Tehát természetesnek tűnik, hogy Michael Giaimo, a Jégvarázs művészeti igazgatója Skandináviába utazott, hogy inspirációt keressen.

1 2 3 4