12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

  • 8 hónap ago
  • 13923 Views
  • 5 6
12 Pixar animációs film mély pszichológiai üzenettel

A rajzfilmeket más néven az élet iskolájaként is emlegethetnénk, mivel készítőik fontos igazságokat és felbecsülhetetlen értékű tanulságokat rejtenek el a filmekben.

Íme 12 Pixar animációs alkotás, mely elgondolkodtató üzenetet rejt.

1) Dínó tesó (2015) – Az igaz barátság szupererővel bír

Dínó tesó

Ez az animációs film nem csak a kisfiú és a dínó között szövődő barátságról szól, hanem egy olyan világról, melyben nem a civilizáció hódította meg a természetet, hanem fordítva. Miközben a gyerekek élvezik a történetet és a különleges karaktereket, a felnőttek számára is tartogat üzenetet a mese: a félelmeit legyőző dínó és az barátság igaz barátság erejét felfedező szereplők helyébe bele tudják képzelni magukat, mely az ő küzdelmeikben is segítség lehet.

2) Agymanók (2015) – Ne félj az érzelmeidtől!

Agymanók

Ez az egyik legerőteljesebb Pixar rajzfilm, amit ráadásul pszichiáterek is jóváhagytak. A főhősnő Riley, egy kislány, aki az érzelmeivel (öröm, bánat, félelem, harag, undor) – és persze a kamaszodók számos problémájával – küzd. Riley életének ez a kis szakasza felnőttek és gyerekek számára egyaránt fontos tanulságot hordoz: teljesen normális, hogy az ember különböző érzelmeket tapasztal. A lényeg, hogy kordában tudjuk őket tartani

3) Merida, a bátor (2012) – Le az előítéletekkel. Légy önmagad!

Merida, a bátor

Merida, a bátor kislány a bizonyíték arra, hogy nem kell mások elvárásainak megfelelnünk. Miközben Merida és édesanyja kapcsolatát követjük, egyértelművé válik, hogy a lányka jövőjének legapróbb részletét is előre megtervezték. Merida azonban nem hercegnő, hanem kalandor szeretne lenni, ami meg is adatik neki, hiszen bőven lesz része hajmeresztő izgalmakban.

1 2 3 4