10 film, amitől visszanyered a bizalmadat az emberekben

  • 8 hónap ago
  • 13549 Views
  • 6 3
10 film, amitől visszanyered a bizalmadat az emberekben

Alábbi összeállításunkban olyan filmeket ajánlunk a kedves Olvasóink figyelmébe, amikkel tényleg érdemes eltölteni az időt. A produkciókban értékes leckéket lehet megtanulni az élet több területéből, miközben egyszerre fognak megríkatni és megnevettetni is.

Ha egy picit nehezebb időszakodban vagy, mindenképpen érdemes a felsorolt alkotásokból válogatni.

1) Gettó milliomos (Slumdog Millionaire, 2008)

Indiában is nagy népszerűségnek örvend a Legyen Ön is milliomos!, ám a lehetőség ott sem jár mindenkinek. Főleg, ha egy egyszerű utcagyerekről, Jamal Malikról beszélünk, aki a közönség és a műsorvezető döbbenetére magabiztosan válaszolja meg az egyre nehezedő kérdéseket. Hogy honnan tudja a helyes megoldásokat, arra a kérdések mögött kibontakozó élettörténete adja meg a választ, de a csodás véletlenekben nem mindenki hisz fenntartások nélkül.

Gettó milliomos (Slumdog Millionaire, 2008)

2) Saját szavak (Freedom Writers, 2007)

1994-ben egy jószándékban gazdag, de tapasztalatokban szegény tanárnő érkezett Los Angeles egyik legveszélyesebb környékének iskolájába. Erin Gruwell a kezdeti nehézségek után elnyerte a 203-as terem diákjainak bizalmát és egyedi módszereivel felnyitotta szemüket lehetőségeikre. A gettólakó tizenévesekkel naplót iratott, amit később összegyűjtve kiadtak The Freedom Writers Diary címen. Ma ez már azonos nevű alapítvány és módszertan, Gruwell egyetemen tanít néhány egykori diákjával közösen.A depresszív kezdés ellenére a Freedom Writers alapvetően feelgood film, üzenete pozitív, végkicsengése ösztönző. Ami fura, hogy dokumentáltan igaz sztoriról van szó, mégis, sokszor elképesztően naív és kínosan érzelmes, olyannyira, hogy hiteltelennek tűnik az egész.

Saját szavak (Freedom Writers, 2007)

3) Az utolsó vakáció (Last Holiday, 2006)

Georgia Byrd egy áruház konyhai osztályán dolgozik és ahelyett, hogy titkos vágyait próbálná beteljesíteni – mondjuk, megszólítaná a bútorosztályon dolgozó jóképű fickót -, csak őrlődik és kínlódik borzalmas félénksége miatt. Mígnem egy napon az orvosa közli vele a hírt, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved és legfeljebb néhány hét lehet már csak hátra az életéből. Georgia az első sokk után elhatározza, hogy élete utolsó napjaiban úgy él, ahogyan eddig is szeretett volna. Felmond, kiveszi az összes megtakarított pénzét a bankból, és Európába utazik, hogy egy luxusszálló királyi lakosztályában, luxuskörülmények között, vidáman és felszabadultan várja a „Kaszás”-t. A felszabadult, semmitől nem félő, a pénzt két kézzel szóró víg kedélyű Georgia-ra mindenki felfigyel, és hamarosan számos udvarlója is akad, köztük egy szenátor, és egy szenvedélyes főszakács is…

Az utolsó vakáció (Last Holiday, 2006)

4) Életrevalók (Intouchables, 2011)

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalamber, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között  azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

Életrevalók (Intouchables, 2011)

1 2 3