10 izgalmas titok a hollywood-i filmstúdiók logójáról

  • 9 hónap ago
  • 72860 Views
  • 9 8
10 izgalmas titok a hollywood-i filmstúdiók logójáról

Kisgyermekkorunk óta a jól ismert logók szolgáltak kedvenc filmjeink bevezetőjéül. A kérdést azonban, hogy ezek vajon mit jelképezhetnek, csak kevesünknek jutott eszébe feltenni.

4) Paramount Pictures

William Hodkinson rajzolta a Paramount stúdiójának jelképét: egy monumentális magaslatot, mely gyanúsan hasonlít a Utah állambeli Ben Lomond hegyhez. Hodkinson történetesen ennek a környékén lakott. Az eredeti, 1914-ben keletkezett változatban 24 csillag volt, mely a stúdiónál addigra leszerződött színészek számát szimbolizálta. A modern verzióban azonban már csak 22 csillag látható. Senki sem tudja, miért.

5) Warner Bros.

Ez a logó végre minden olvasni tudó ember számára egyértelműnek tűnik: egy pajzs a cég alapítóinak kezdőbetűivel (Warner fivérek, angolul Warner brothers). Van azonban egy bizonyos mértékű ferdítés a szimbólumban, hiszen nem a Warner volt a testvérek igazi vezetékneve. Szüleik ugyanis orosz bevándorlók voltak, Wonskolaser névvel.

6) Walt Disney

A világ legismertebb animációs filmstúdiójának említésekor mindig tündérmesék égbe meredő bástyái jut eszünkbe. A palota eredetileg a német Neuschwanstein kastélyt idézi, melyet 2006-ban lecseréltek Hamupipőke lakhelyére, melyet a párizsi Disneyland-ben bárki megtekinthet.

1 2 3 4