12 jel, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint ahogy azt gondolod

  • 2 év ago
  • 5993 Views
  • 2 1
12 jel, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint ahogy azt gondolod

Kételkedsz a saját intelligenciaszintedben? Íme 12 jel, ami arra utal, hogy tévedsz. Biztos, hogy felfedezel legalább kettőt közülük, ami rád is igaz.

1. Vettél zenei órákat

Számos tanulmány szerint, ha egy gyermek valamilyen zenei hangszeren tanul játszani, az segíti a fejlődését. Az egyik ilyen tanulmány azt állítja, ha a 4-6 éves gyerekek mindössze egy hónapig zenei órákat vesznek, akkor a tesztpontjaik jelentős mértékben megnőnek, s könnyebben megy a tanulás is számukra. Szóval, játszottál hegedűn, amikor gyermek voltál? Lehet, hogy ez az oka, hogy ma is olyan jól átlátod a dolgokat.

2. Te vagy a legidősebb testvér a családban

Egy érdekes kutatás szerint egy családban a legidősebb testvérnek magasabb az IQ-ja, mint a fiatalabb testvéreinek. Épp ezért az idősebbek gyakran kissé sikeresebbé válnak, mint a fiatalabbak.

3. Vékony alkat vagy

2006-ban egy szokatlan kutatás során derült fény egy igen érdekes kapcsolatra: minél nagyobb egy ember derékbősége, annál alacsonyabb szintű a kognitív képessége. A kutatás más pontjai szerint egy 11 éves gyermek, aki rossz eredményeket ér el a teszteken, nagyobb eséllyel lesz túlsúlyos a 40-es éveire. Nagy valószínűséggel az okosabb diákok jobban tanulnak, jobban szeretnének teljesíteni, s az egészségükre is jobban oda fognak figyelni.

1 2 3 4