TOPLISTA: A legjobb katasztrófafilmek, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 10839 Views
  • 2 0
A 10 legjobb katasztrófafilm, amit mindenképpen látnod kell

A természeti katasztrófák, legyen szó cunamiról, jégről, vízről vagy éppen a világ végéről gyakran hatalmas károkat és emberáldozatokat követelnek. A filmvilágban is számos filmet ihlettek meg ezek a pusztító erejű természeti katasztrófák.

3. A függetlenség napja /Independence Day, 1996/

A függetlenség napja /Independence Day, 1996/

A dobogó legalsó fokát A függetlenség napja című sci-fi foglalja el, ami nem mellesleg katasztrófafilm is. Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

2. A lehetetlen /Impossible, 2012/

A lehetetlen /Impossible, 2012/

Az ezüstérmes katasztrófafilm A lehetetlen. Henry Bennett (Ewan McGregor) feleségével, a gyönyörű Mariával (Naomi Watts), és három fiukkal Thaiföldre utazik, hogy ott ünnepeljék meg a karácsonyt. Két nappal később hurrikán söpör végig az egész területen. A család a katasztrófában elszakad egymástól. Maria súlyos sérüléseket szenved, és egy távoli kórházba kerül, ahonnan, Lucas fia (Tom Holland) legnagyobb rémületére nyom nélkül eltűnik. Az országot sújtó káoszban lehetetlen bárkit is megtalálni.

1. Titanic /1997/

Titanic /1997/

A XX. szazad kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül megérkezzen New Yorkba. A luxushajó a figyelmeztetések ellenére nem tudja elkerülni az ütközést egy jégheggyel, így két nappal az indulás után, fedélzetén több száz utassal elsüllyed.

15 fenomenális Stan Lee cameo a Marvel filmekben, amiket sosem felejtünk

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3