TOPLISTA: A legjobb katasztrófafilmek, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 10841 Views
  • 2 0
A 10 legjobb katasztrófafilm, amit mindenképpen látnod kell

A természeti katasztrófák, legyen szó cunamiról, jégről, vízről vagy éppen a világ végéről gyakran hatalmas károkat és emberáldozatokat követelnek. A filmvilágban is számos filmet ihlettek meg ezek a pusztító erejű természeti katasztrófák.

Figyelem, megrázó filmek listája következik, íme a 10 általunk legjobban kedvelt katasztrófafilm.

10. 2012 /2009/

2012 /2009/

Jackson Curtis (John Cusack) író épp gyermekeivel kirándul, amikor a kellemesnek ígérzekző családi vakációból rémálom lesz. Jackson ugyanis rájön, hogy közeleg a világvége, de az amerikai kormány gondosan elhallgatja a dolgot – a 2012-ben bekövetkező apokalipszisre ugyanis titkos terv készült, amely biztosítja a kiválasztottak túlélését. A globális természeti katasztrófák sora megnehezíti Jackson dolgát, aki kétségbeesetten próbálja meg egyben tartani a családját, és minél több ember életét megmenteni .

9. Twister /1996/

Twister /1996/

Az amerikai Oklahomában hatalmas vihar készülődik. Két kutatócsoport életveszélyes rivalizálásba kezd, hogy melyikük tudja hamarabb a tornádó közepébe juttatni mérőműszerét. Dr. Jo Hardingnak (Helen Hunt) pedig nem csak a viharral, hanem magánéletével is meg kell küzdenie, ugyanis a sikeres akció érdekében össze kell fognia férjével (Bill Paxton), akivel nem épp felhőtlen a kapcsolatuk.

8. Armageddon /1998/

Armageddon /1998/

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás – amely elkerülhetetlennek látszik – bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman (Billy Bob Thornton) egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry (Bruce Willis) személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

7. Törésvonal /San Andreas, 2015/

Törésvonal /San Andreas, 2015/

Kalifornia lakói fel vannak készülve a földrengésekre. Azt hitték. De ilyen méretű katasztrófára senki sem számított: San Franciscót és környékét egy 9-es fokozatú rengés teszi a földdel egyenlővé. Egy helikopterpilóta (Dwayne Johnson) és rég elhidegült felesége (Carla Gugino) Los Angelesből észak felé indul, hogy megkísérelje a lehetetlent: fel akarják kutatni, és meg akarják menteni a romok között ragadt lányukat. De amikor azt hiszik, már minden bajon túl vannak, akkor kezdődnek az igazi kalandok.

1 2 3