12 mindennapi tárgy, aminek rejtett funkcióját valószínűleg te sem ismered!

  • 2 év ago
  • 18976 Views
  • 2 5
12 mindennapi tárgy, aminek rejtett funkcióját valószínűleg te sem ismered!

Fogyasztói társadalomban élünk, ennek következtében sokkal több tárgy, hétköznapokat segítő és nekünk időt spóroló eszköz vesz körül minket, mint szüleinket/nagyszüleinket. A jelen kor tudósai és feltalálói minden erejükkel azon vannak, hogy minél praktikusabb, hasznosabb tárgyakat, programokat találjanak fel azért, hogy életünket megkönnyíthessék!

7. A hátizsákokra rávarrt rések, lyukak

A hátizsákokra rávarrt rések, lyukak

A nyílások segítették a hegymászókat abban, hogy a karabínereiket, köteleiket ebbe rögzíthessék, így magukon kívül, felszerelésük is biztonságba került. Ma már csak esztétikai szempontból varrják rá a legtöbb zsákra.

8. Él a nadrágokban

Él a nadrágokban

A hagyományos alkalmi nadrág e tulajdonsága nem véletlenül alakult ki. A 19. században a ruházati gyárak egyre nagyobb mennyiségben exportáltak ruhaneműket. Azért, hogy az áruk kisebb helyet foglaljanak, a szállítás előtt összepréselték azokat. Az ‘összepréselés’ jeleitől szinte lehetetlen volt megszabadulni, a szövetekben keletkezett vonal szerű, mély gyűrődéseket ezért inkább divattá avatták.

9. A szike végén lévő levehető rész

A szike végén lévő levehető rész

A tapétavágó kés vagy szike életlen, csorba pengéjét legtöbbször fogóval vagy egyszerűen kézzel törjük le. Pedig a kés végén lévő levehető kupak formája speciálisan erre lett kialakítva. Elég a kupakot levenni, rátolni a kicsorbult pengerészre, és letörni.

1 2 3 4