12 mindennapi tárgy, aminek rejtett funkcióját valószínűleg te sem ismered!

  • 3 év ago
  • 19054 Views
  • 2 5
12 mindennapi tárgy, aminek rejtett funkcióját valószínűleg te sem ismered!

Fogyasztói társadalomban élünk, ennek következtében sokkal több tárgy, hétköznapokat segítő és nekünk időt spóroló eszköz vesz körül minket, mint szüleinket/nagyszüleinket. A jelen kor tudósai és feltalálói minden erejükkel azon vannak, hogy minél praktikusabb, hasznosabb tárgyakat, programokat találjanak fel azért, hogy életünket megkönnyíthessék!

4. A nyíl a benzinszint-jelző mellett

A nyíl a benzinszint-jelző mellett

Egyszerű, de annál hasznosabb funkcióval bír ez a kis nyíl. Megmutatja, hogy az autó melyik oldalán helyezkedik el a tanksapka.

5. A fokhagymanyomó

A fokhagymanyomó

Kevesen tudják, hogy a legismertebb, retró alumínium daraboknak miért volt a végén egy kis pöcök, ami egy tágabb lyukon szúródott át. A tervezők ugyanis többfunkciós eszköznek álosták meg ezt a hétköznapi tárgyat, meggymagozóként is lehet(ett) őket használni!

6. Bojt a sapkák tetején

Bojt a sapkák tetején

A bojtos – pom-pom-os :)- sapkákat a francia tengergyalogosok ihlették. Az ő fejfedőiken voltak ugyanis először bojtok megfigyelhetőek, melyek nem egyszerűbb célt szolgáltak, mint a tengerészek fejének védelmét. A hajó alacsony mennyezetén elhelyezkedő csavarokat, csöveket, ki- és lelógó elemeket így előbb észrevették, a bojt csökkentette az ütés erősségét, vagy éppen jelezte, hogy vigyázni kell.

1 2 3 4