8 egészségügyi vizsgálat, amit akár mi is elvégezhetünk magunkon

  • 3 év ago
  • 12534 Views
  • 1 0
8 egészségügyi vizsgálat, amit akár mi is elvégezhetünk magunkon

Ha igazán egészségtudatosan szeretnénk élni és biztonságban kívánjuk tudni szervezetünket, nem árt évente egyszer, egy teljes orvosi szűrővizsgálatot végeztetni. Két ilyen ellenőrzés között azonban nem elvetendő otthon is néha megvizsgálnunk magunkat, hogy minden rendben van-e.

7. Hallásvizsgálat

Ehhez a teszthez egy zajmentes helyiségre lesz szükséged. Tedd a kezed a füled mellé, majd kezd összedörzsölni az ujjaidat, mialatt a karodat folyamatosan távolítsd el a füled közeléből. Abban az esetben, ha 15 centiméter után is meghallod még az ujjaid surrogását, minden rendben van, semmi gond a hallásoddal. Amennyiben azonban 15 centiméteren belül nem érzékeled a hangot, valószínűleg komoly problémák vannak a hallásoddal.

8. Szív- és érrendszeri betegségek előrejelzése

A teszt elvégzéséhez fáradj egy lépcsősorhoz, ami legalább 10-14 lépcsőfokos. Kezdj el felfelé haladni a fokokon és közben énekelj vagy szavalj, netán beszélj valakihez – a lényeg az, hogy hangok hagyják el a szádat. Ha a lépcső tetejére érve a szíved majd kiugrik a helyéről és kapkodod a levegőt, akkor bizony valamilyen szív- vagy érrendszeri betegségben szenvedhetsz, ezért nem képes a tüdő megbirkózni az őt ért terheléssel.

Ebben az esetben is – csak úgy, mint a korábbi esetekben – ajánlatos mihamarabb orvoshoz fordulnod! Ne felejtsd első az egészség!

8 világhírű filmkarakter, akiket hús-vér emberek ihlettek

(Forrás: erdekescikkek.hu)

1 2 3 4