TOPLISTA: A legjobb életrajzi filmek, amiket mindenképpen látnod kell

  • 3 év ago
  • 9482 Views
  • 4 6
TOPLISTA: A legjobb életrajzi filmek, amiket mindenképpen látnod kell

„Életrajz? Kizárt!” Valamiért az emberben az a tévképzet él, hogy az életrajzi filmek és regények hosszúak, unalmasak, éppen ezért nagy ívben kerülendőek. Ha azonban sikerül levetkőznünk a valóban megtörtént események rovására fenntartott előítéletünket, meglepő mértékben élvezni fogjuk az erőskezű politikusnő, a halált megvető bátorságú számítógépes szakember, vagy akár a dadogó király küzdelmes életét is.

7) A remény bajnoka /Cinderella Man, 2005/

A remény bajnoka /Cinderella Man, 2005/

James Braddok (Russel Crowe) valaha rendkívül sikeres bokszoló volt, de mára visszavonult. Ha azonban az embernek felesége (Renée Zellweger) és a gyerekei vannak, a kiadás mindig hatványozott. Braddok így Csipkerózsika után szabadon hosszú álom után ébred a valóságba: a bokszvilág megváltozott, az ellenfelek veszedelmesebbek, neki pedig nem sok esélye van, de ott a remény, ami erősebb a vereségnél.

8) 12 év rabszolgaság /12 Years a Slave, 2013/

12 év rabszolgaság /12 Years a Slave, 2013/

Az amerikai polgárháború előtti időkbe, 1841-be repít vissza Steve McQueen filmje. Akkoriban északon leányálom volt a feketék élete a déli rabszolgák mindennapos szenvedéseihez képest. Ki ne tapasztalta volna meg ezt a saját bőrén, ha nem Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), a tehetséges hegedűs, akit délre utaztatva arra kényszerítenek, hogy egy fehér ember, Edwin Epps kizárólagos (Michael Fassbender) tulajdonát képezze, aki kegyetlenül bánik védtelen szolgáival szemben. Vajon mennyi esélye van egy olyan rabszolgának, mint Solomon, viszontlátni a New Yorkban maradt családját?

20 világsztár, akik jobban néznek ki most, mint fiatalon

(Forrás: Filmezzünk.hu)

1 2 3 4