10 film, amelynek nagyon jó zenéje van

  • 3 év ago
  • 7253 Views
  • 5 6
10 film, amelynek nagyon jó zenéje van

Olyan filmeket gyűjtöttünk össze itt a Toppont.hu-n, amely filmeknek nemcsak a története és a mondanivalója megragadó, hanem maga a zenei aláfestés is. Jöjjön tehát a lista olyan filmekről, amelyeknek nagyon dallamos és közkedvelt a zenéje. A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

6. Eredet /2010/

Zeneszerző: Hans Zimmer

Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

5. Gladiátor /2000/

Zeneszerző: Hans Zimmer

Gladiátor /2000/

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolga kereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.

4. A Da-Vinci kód /2006/

Zeneszerző: Hans Zimmer

A Da-Vinci kód /2006/

Robert Langdon professzor (Tom Hanks), a jelképek és szimbólumok neves kutatója álmában sem gondolta volna, hogy egy nap egy gyilkossági ügybe keveredik. Egy éjszaka azonban, mikor a Louvre kurátorát holtan találják a múzeum padlóján, őt hívják segítségül, hogy fejtse meg a helyszínen talált titokzatos jeleket. Az ügy azonban messzebbre vezet, mint gondolta. Langdon és a rendőrségi kriptográfus, Sophie Neveu sorra fedik el a Da Vinci műveiben elrejtett rejtélyes üzeneteket, melyek úgy tűnik, egy titkos társasághoz, és annak évezredek óta őrzött titkához vezetnek, amely örökre megváltoztathatja az emberiség történetét.

1 2 3