A 16 legnagyobb dolog a Földön – a 3.-on te is nagyon meg fogsz lepődni!

  • 3 év ago
  • 9043 Views
  • 6 8
A 16 legnagyobb dolog a Földön

Voltak idők, amikor a földet nálunk sokkal nagyobb teremtmények uralták – igazi őskori óriások. Azonban a természet ma is meg tud lepni minket hatalmas alkotásaival.

4) Gigantopithecus

A Gigantopithecus-ok minden idők legnagyobb emberszabású majmai, körülbelül 1 millió évvel ezelőtt éltek. Ritka maradványaik miatt nehéz bármilyen biztos következtetést levonni velük kapcsolatban. Azonban a tudósok úgy vélik, hogy legfeljebb 4 méter magasak és 550 kilósak voltak, továbbá főként bambusszal táplálkoztak.

3) Tollaskígyó

A tollaskígyók (Quetzalcoatlus) 66-68 millió évvel ezelőtt éltek. A legnagyobb pteroszaurusz, továbbá a leghatalmasabb repülő állat volt a bolygó történetében. Fesztávolsága 12-15 méter volt, kisebb gerinces élőlényeket és rákféléket fogyasztott.

2) Kék bálna

A kék bálna jelenleg a legnagyobb, még ma is élő állat a Földön és a Föld eddigi történetében. A hossza a 33 métert is elérheti, súlya a 150 tonnáig terjed. Az 1960-as években majdnem minden kék bálnát levadásztak, összesen csak 5000-en maradtak életben. Ma csupán 10 000 kék bálna él a Földön, így rendkívül nagy öröm, ha látunk egyet természetes élőhelyén.

1) Sarcosuchus

Sok évvel ezelőtt, a mai modern aligátor elődje, a sarcosuchus, körülbelül 12 méter hosszúságú volt. Kisebb dinoszauruszokra vadászott – harapása 80 kilonewton erősségű volt, így zsákmányait simán félbe tudta harapni.

10 elképesztő dolog, amivel csak Kínában találkozhatsz

(Forrás: Brightside)

//Dödi//

1 2 3 4