15 híres színész, akiket teljesen kivágtak egy-egy filmből

  • 12 hónap ago
  • 54336 Views
  • 4 2
15 híres színész, akiket teljesen kivágtak egy-egy filmből

Amikor a stúdió nyomást gyakorol a rendezőre, néha egészen elképesztő mennyiségű anyagot kell kivágjanak a filmjeikből. Hol azért, mert túl hosszú a film a stúdiónak, hol azért, mert az adott mellékszál nem vezet sehova, mindenesetre számos híres színész esett már áldozatául az ipari vágásnak.

9-10) Harvey Keitel és Jennifer Jason Leigh -Tágra zárt szemek (1999)

Harvey Keitel és Jennifer Jason Leigh

Stanely Kubrick Tágra zárt szemek c. filmje az egyik legtovább (folyamatosan) forgatott film, a Guinness rekordok könyve szerint 400 napig forgattak egyhuzamban. Kubrick „rossz szokása” volt, hogy állandóan újra forgatott jeleneteket, amíg teljesen tökéletesek nem lettek – és ez két mellékszereplőnek is sok volt. Keitel pár jelenetet játszott volna Victor Zieglerként, de végül addig húzódott a forgatás, hogy már ütközött egy másik szerepével. Leigh valamivel jobban járt, mivel sikerült felvenni minden jelenetét, de Kubrick újra akarta venni őket, és akkor már máshol forgatott. Mindkét szerepet újra osztották.

11) Tobey Maguire – Pi élete (2012)

Tobey Maguire

Mindenki kedvenc Pókemberét hihetetlen indokkal hajtották ki a filmből: túl híres. Ang Lee legalábbis ezt az indoklást adta Tobey Maguire-nek, miután közölte vele, hogy még azt a kis szerepet, amit játszott is, kivágtak a filmből, végül egy hasonló szálat vittek át, de egy kevésbé ismert színésszel.

12) Andy Garcia – Veszélyes kölykök (1995)

Andy Garcia

Michelle Pfeiffer tanárának a filmben eredetileg lett volna egy férje, de végül kivágták a jeleneteit. Érdekes módon a kezdeti forgatókönyvben nem volt benne, a producerek felvették a kapcsolatot Garciával, hogy érdekelné-e a szerep. Azt válaszolta, hogy a filmnek nincs rá szüksége, de ő benne lenne. Felvették a jeleneteit, ki is fizették, végül mégis kivágták.

1 2 3 4