15 híres színész, akiket teljesen kivágtak egy-egy filmből

  • 11 hónap ago
  • 54283 Views
  • 4 2
15 híres színész, akiket teljesen kivágtak egy-egy filmből

Amikor a stúdió nyomást gyakorol a rendezőre, néha egészen elképesztő mennyiségű anyagot kell kivágjanak a filmjeikből. Hol azért, mert túl hosszú a film a stúdiónak, hol azért, mert az adott mellékszál nem vezet sehova, mindenesetre számos híres színész esett már áldozatául az ipari vágásnak.

Íme tizenöt példa, amikor egy híres színészt teljesen kivágtak egy adott filmből.

1) Kevin Costner – A nagy borzongás (1983)

Kevin Costner - A nagy borzongás (1983)

Évekkel azelőtt, hogy nagy név lett volna belőle, Kevin Costner egész jelentős szerepet kapott Lawrence Kasdan 80-as évekbeli klasszikusában, a Nagy borzongásban. A karaktere, Alex öngyilkosságot követ el a film elején, és a barátai összegyűlnek a temetésére. Egy hónapig próbálták a jeleneteket, és Kevin Costner számos flashbackben szerepelt volna, míg végül a vágás során máshogy alakult. Csak egy egészen apró jelenléte maradt meg: a csuklója látszik az egyik jelenetben, egy villanás erejéig a temetésnél.

2) Mickey Rourke – Az őrület határán (1998)

Mickey Rourke

Terrence Malick sok színésznek ajánlotta már fel élete lehetőségét, hogy egy igazán legendás filmessel dolgozzanak – de azt már nem tudja garantálni, hogy viszont is látják majd a teljesítményüket a nagyvásznon. Mickey Rourke jelenetei is végül a kukában landoltak, és szegény színész nagyon szomorú is volt, hogy az eddigi legjobb alakítása végül nem jutott el a mozikba. Azért a DVD extrái között helyet kapott.

3) Rachel Weisz – To The Wonder (2012)

Rachel Weisz

Ezt a vágást is Malick követte el. A színésznő három hónapig forgatott, egy Dinah nevű karaktert játszott volna, aki Ben Affleck karakterének egyik barátja lett volna. Weisz tudta, hogy Malick hajlamos teljes karaktereket elsüllyeszteni, és hogy lehet, hogy a szerepe sose lát napvilágot. „Remek lehetőség volt vele dolgozni, de sajnálom, hogy senki nem láthatja majd a munkám eredményét.”

4) Chris Cooper – A Kör (2002)

Chris Cooper

A kultikus horror, a Kör egyik korai verziójában az Oscar-djas Chris Cooper egy gyerekgyilkost alakított, akit Naomi Watts karaktere éppen vallatott. A film végén újra feltűnt volna, mikor Watts már tudatában van a kazettát sújtó gyilkos átoknak, és eljuttat egy másolatot a gyilkosnak. Az előzetes vetítések alatt viszont a tesztközönség szerint Cooper felbukkanása zavaró volt – konkrétan többet akarták látni őt a filmben – a stúdió erre meglepő módon kiírta, és kivágták mindkét jelenetet.

1 2 3 4