12 színészpáros, akik ugyanazokat a karaktereket alakítják, csak sok év különbséggel

  • 1 év ago
  • 5753 Views
  • 1 0
12 színészpáros, akik ugyanazokat a karaktereket alakítják

A filmek sokszor olyan történeteket mesélnek el nekünk, amelyek egy ember életével kapcsolatosak, gyermekkoruktól a felnőtté válásig. Ilyenkor a produkciós csapatnak nincs egyszerű dolga, hiszen nemcsak arról van szó, hogy jó színészt vagy színésznőt kell találni szerephez, hanem az is szükséges, hogy a karakter fiatalkori, illetve idősebb énjét játszó színészek hasonlítsanak egymásra, hisz csak így nyerhet értelmet a film.

7) Obi-Wan Kenobi a Star Wars filmekben

12 színészpáros, akik ugyanazokat a karaktereket alakítják

Obi-Wan történetét először a saga legelső részében mutatják be, mint titokzatos, magányos embert a sivatagban. Sir Alec Guinness brit színész alakította. Később azonban megtudjuk, hogy valójában az ókori Galaktikus Köztársaság Jedi mestere, aki Anakin és Luke Skywalker mestere volt. Utódja a szerepben, fiatalabb korában játszva, a skót színész, Ewan McGregor volt.

8) Indiana Jones az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben

12 színészpáros, akik ugyanazokat a karaktereket alakítják

Minden idők egyik legnépszerűbb kalandos sagájának harmadik részében egy fiatal és már nagyon kíváncsi Indianát láthattunk River Phoenix színész alakításában. Harrison Ford maga volt az, aki azt ajánlotta a színésznek, hogy játssza fiatalabb változatát. Valójában a színészek már dolgoztak együtt A Moszkító-part című filmen. Apa és fia szerepét öltötték, és a hasonlóság feltűnő volt közöttük.

9) Mystique az X-Men – A kívülállók című filmben

12 színészpáros, akik ugyanazokat a karaktereket alakítják

Ez az alakváltásra képes mutáns, bárki megjelenését és hangját utánozva, az X-Men saga egyik legnépszerűbb karaktere. Aligha véletlen, hogy minden eddig megjelent filmben feltűnik. Az első 3 részben a Mystique-t kizárólag Rebecca Romijn játszotta. A negyedik részben azonban Jennifer Lawrence és Rebecca osztoztak a szerepen, és azóta is Jennifer feladata ennek a furcsa, de bájos karakternek a mozivásznon való bemutatása.

1 2 3 4