8 megdöbbentő titok, amit nem gondoltál volna kedvenc rajzfilmjeidről

  • 12 hónap ago
  • 21709 Views
  • 2 15
8 megdöbbentő titok, amit nem gondoltál volna kedvenc rajzfilmjeidről

Szinte szó szerint tudunk idézni kedvenc gyerekkori rajzfilmjeinkből, mert ezerszer megnéztük őket. Sosem lehet őket megunni.

3) Fel! (2006)

2006-ban elkezdtek egy felhőkarcolót építeni Seattle egyik kerületében, pont ott, ahol Edith Macefield háza állt. A 85 éves hölgy volt az egyetlen lakkos, aki nem volt hajlandó elköltözni. Egymillió dollárt is hajlandóak lettek volna fizetni neki, ha elhagyta volna otthonát, ő azonban azzal utasította vissza az ajánlatot, hogy nem akar pénzt, nincs szüksége rá. A megdöbbentő történet ötletes felhasználása két Oscar-díjat és három további jelölést hozott a Disney Pixar-nak.

4) Hófehérke és a hét törpe (1937)

Hófehérke sem légből kapott karakter. Prototípusa Maria Sophia Margaretha Catharina von Erthal volt, aki Lohr am Main ősi kastélyában született 1729-ben. Sajnos nem maradt fenn portré róla, de a ma már múzeumként funkcionáló kastélyban őrzik a „varázstükröt”, amit a Maria apja ajándékozott szép feleségének. Néhány leleményes tükörkészítő mester trükkös szerkezetének köszönhetően a különleges bútor tényleg „beszélt” csinos tulajdonosához.

1 2 3 4