11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

  • 1 év ago
  • 6817 Views
  • 1 0
11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

A filmek és képregények megalkotása sok ember kemény munkájának áldozata. Általános szabály, hogy minden apró részletre odafigyeljenek, amikor a főszereplők világát és személyiségét tervezik. Viszont előfordul, hogy még a legprofibbak is elejtenek apró hibákat, amiket csak a rendkívül figyelmes nézők vesznek észre.

(10) A Farkas hirtelen sebezhetővé vált.

11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

Amint tudjuk, a Farkas csontvázát az eltörhetetlen adamantium borítja. Viszont amikor egy rendőr meglövi, a mutáns a földre esik és a golyó a fejébe fúródik. De ha a Farkas csontváza olyan szilárd, mint amilyennek elmondták, akkor hogy lehet, hogy a golyó áttörte koponyáját? Legalább a regeneráló képességei a helyén voltak, így pár perc alatt ki is heverte a lövést.

(11) A Hangya honnan kapta hihetetlen erejét?

11 baki a szuperhős filmekben, ami minden logikának ellentmond

A Hangya a testben lévő atomok közötti tér növelésével óriássá tud válni. Ugyanakkor emberfeletti erőt szerez, amely lehetővé teszi, hogy autóbuszokat vagy repülőgépeket simán felemeljen. De vajon honnan jön ez az ereje? A képregény szerint a Hangya a saját testsúlya négyszeresét tudja megemelni, miközben viseli a ruhát. Amikor az atomok közötti tér megnő, attól még testsúlya ugyanaz marad. Nyilván egy repülő súlya sokkal nagyobb, mint négy emberé. Akkor is ugyanolyan nehéz marad, amikor összezsugorodik. De mégis, a hős valahogy képes arra, hogy egy tankot tartson a zsebében.

Még egy dolog, a teória szerint a Hangya nem zsugorodhat kisebbre, mint összes atomjának együttes mérete (csak az atomok közti hely zsugorodik). De a végén egy atomnál is kisebbre zsugorodva képes a quantum világba áttérni. Hogy volt erre képes? A választ senki se tudja.

//Mink Olívia//

10 színész, aki 40 éves kora után lett híres

(Forrás: Brightside)

1 2 3 4