10 színész, akik gonosz és jó szerepben is brillíroznak

  • 1 év ago
  • 50107 Views
  • 6 8
10 színész, akik gonosz és jó szerepben is brillíroznak

Már ahhoz is különleges tehetséggel kell rendelkezni, hogy valaki jó színész legyen, hát még ahhoz, hogy tetszőleges szerepben hitelesek tudjunk maradni! Csak egy igazán kiváló képességekkel megáldott színész tud meggyőzően életet lehelni bármelyik karakterbe, akit el kell játszania anélkül, hogy bebetonozódna egy korábban sikeresen alakított, ikonikussá vált szerepbe.

Íme tíz világhírű filmszínész, aki rettenetes ellenséget és elbűvölő főhőst egyaránt művészien és egyedülállóan ad elő.

1) Helena Bonham Carter – A nyomorultak (2012) és A király beszéde (2010)

Az angol színésznőnél jobb kocsmárosnét keresve sem találhatott volna Tom Hooper, A nyomorultak rendezője. Helenna Bonham Carter otthonosan mozog Thénardierné szerepében, de egy kiváló férj segítőtársának szerepétől sem jött zavarba (nem mellékesen egy Oscar-jelölést is bezsebelt játékával). Az angol király, VI. György dadogás elleni küzdelmét megörökítő klasszikus, A király beszéde nem lenne teljes a király karakán, hűséges feleségét oly kiválóan alakító Bonham Carter nélkül.

2) Johnny Depp – Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya (2007) és Ollókezű Edward (1990)

Johnny Depp annyira élethűen alakította a gyilkos borbélyt, hogy a színész nem akarta megnézni a saját filmjét. Ollókezű Edward a vérszomjas Sweeney tökéletes ellentéte: keresve sem találnánk kedvesebb szerepet Depp karrierjében.

3) Jack Nicholson – Ragyogás (1980) és Száll a kakukk fészkére (1975)

Jack Nicholson kiválóan érzékelteti a Ragyogásban, hogyan válik egy normális ember pszichopatává. A sors iróniája, hogy a Száll a kakukk fészkére című filmben olyan férfit játszik, aki elmebajosnak tetteti magát . Ezzel a szereppel vált aztán híressé, és még a legjobb színésznek járó Academy Award-jához is hozzájárult.

1 2 3 4