8 kivételes színész, akik még nem kapták meg a jól megérdemelt Oscar-díjukat

  • 12 hónap ago
  • 17298 Views
  • 2 1
8 kivételes színész, akik még nem kapták meg a jól megérdemelt Oscar-díjukat

Mindenük megvan, ami kell: elképesztő tehetség, milliónyi rajongó, személyes varázs, jó kinézet és ígéretes filmszerepek. Annyira ismertek, hogy már elég, hogy a nevük elhangzik egy filmmel kapcsolatban, máris tolonganak az emberek a mozikban.

7) Bill Murray

Bill Murray

Elveszett jelentés

A vígjátékszínészt a Szellemirtók repítette Hollywood Olümposzára, Az Idétlen időkig pedig azóta kultuszfilm lett. Az első és eddig egyetlen jelölését ugyanakkor csak 2003-ban kapta az Elveszett jelentés című filmért. Bár Oscart nem nyert, a Golden Globe-ot hazavihette.

8) Edward Norton

Edward Norton

Edward Norton

A csodálatos Edward Norton-t, a Harcosok klubjának névtelen elbeszélőjét is háromszor jelölték Oscar-díjra, az Amerikai história X-ért, a Legbelső félelemért, illetve a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)  című filmért. Brillírozott a Színes fátyolban és A Grand Budapest Hotelben is, sajnos különösebb visszhang nélkül.

+1) Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. helyzete sem tűnik túl igazságosnak. Először 1993-ban volt Oscar-díjra jelölve a Chaplin című filmben nyújtott kiváló alakításáért. Abban az évben Al Pacino ellen kapott ki. Másodjára, és egyben utoljára 2009-ben jelölték a díjra, mégpedig legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Trópusi Vihar című filmjéért. Abban az évben az összes jelölt tudta, hogy nincs esélyük nyerni, hiszen ünnepélyes módon emlékeztek meg életéről, és adták a díjat Heath Ledger-nek, A Sötét Lovagban nyújtott felejthetetlen Joker szerepéért. Robert Downey Jr.-t már a legtöbben Vasemberként ismerik. Ez egy tipikus példa arra, hogy egy kitűnő színész hogyan válik “túszává” egyetlen szerepének.

20 színész, akik hatalmas változáson mentek keresztül az elmúlt években

(Forrás: Brightside)

//Jana//

1 2 3 4