11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

  • 3 év ago
  • 15915 Views
  • 2 1
11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

Számos tényező lehet, hogy egyes kutyák rendkívül költségesek. Ezek közé tartozik a fajta ritkasága, az általa megszerzett díjak és címek száma, az egészségi állapota és megjelenése.

10) Kis oroszlánkutya

Kis oroszlánkutya 

Kialakulása az 1500-as évekre tehető. Az európai arisztokrácia körében évszázadokon át igen kedvelt fajta volt. Goy Alba hercegét ábrázoló, az 1700-as évek végén készült festményén is találkozunk vele. Később népszerűsége rohamosan csökkent, 1960 táján a világ egyik legritkább fajtájaként tartották számon. Az utóbbi években – különösen az Egyesült Államokban – ismét népszerűbb ez az értelmes, jó természetű állat.

Ára: 600.000 – 2.000.000 Ft

11) Tibeti masztiff

Tibeti masztiff

Arisztotelész a tibeti masztiffot „kolosszális csontú, izmos, nehéz, nagy fejű és széles pofájú” kutyaként írja le, a középkorban Marco Polo úgy látta, hogy „…nagy, mint egy szamár, kiváló vadászatra, méghozzá a vad ökrökre (jakok)…” Azóta minden harci- és pásztorkutyafajta óriás, rettentő elődjeként szerepel a kutyás irodalomban. Ugyanakkor tipikus hegyi pásztorkutya, amely a lehető legjobban alkalmazkodott a zord éghajlathoz és környezethez, az állatokhoz, melyeket őriz, valamint az ellenségeihez, a ragadozó nagymacskákhoz és medvékhez.

Ára: 600.000 – 2.400.000 Ft

20 fénykép, amely többet mond minden szónál

(Kutyák leírása: Wikipédia)

1 2 3 4