11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

  • 3 év ago
  • 15920 Views
  • 2 1
11 fenséges kutyafajta, amelyek egy vagyonba kerülnek

Számos tényező lehet, hogy egyes kutyák rendkívül költségesek. Ezek közé tartozik a fajta ritkasága, az általa megszerzett díjak és címek száma, az egészségi állapota és megjelenése.

4) Perzsa agár

4) Perzsa agár

A perzsa agár vagy szaluki (Canis familiaris grajus) az egyik legősibb kutyafajta. Az egyiptomi falfestmények vadászkutyáira igen hasonlító szaluki a nomád beduin törzsek tradicionális agara. Szívós, erős, igénytelen, kitartó, ugyanakkor gyors kutya. Értelmes, megbízható, nem túlságosan kedveskedő.

Ára: 240.000 – 750.000 Ft

5) Akita

Akita 

Az akita inu a legismertebb a japán spiccfajták közül, de a nemzetközi porondon csupán a közelmúltban jelent meg. Az Egyesült Királyságban és Amerikában az elmúlt években mutatták be kiállításon, s a japánok mindent megtesznek, hogy javítsák fajtatiszta állományukat. 1999 óta megkülönböztetik az akita inu és a nagy japán kutya néven elfogadott amerikai akitának is nevezett fajtát. Az amerikai akita nagyobb, vaskosabb fajta, sötétebb fejjel.

Ára: 300.000 – 1.000.000 Ft

6) Törpespicc

Törpespicc

A törpespicc tér el leginkább a többi spicc nagyságváltozattól. Egy pomerániai nem egy kicsire nőtt kis spicc. A törpespicc koponyája kissé kerekebb, mint a kisspitzé, jellegzetessége a „teddybear” arc. A Balti-tenger melléki német tartományban, Pomerániában alakult ki az olyan északi spiccekből, minta a szamojéd. Kezdetben átlagos külsejű volt, fehér színe és nagyobb termete különböztette meg a mai utódaitól. Nem volt különösebben sem hobbiállat, sem pedig munkakutya.

Ára: 200.000 – 1.200.000 Ft

1 2 3 4