16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

  • 1 év ago
  • 3999 Views
  • 0 0
16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

Egy nagyszerű film sokféle elemtől függ, hogy új és egyedi világot építsen fel. Az egyik legfontosabb azonban a jelmeztervezés, azonban ezt a tényt még mindig mellőzik, minta valami másodlagos dolog lenne. De egy ügyesen megtervezett jelmez sokkal többet képes elárulni, mint gondolnánk. Például a szereplők lényege, szándékaik, érzelmi állapotuk és még a jövőjük is gyakran már ruházatukon keresztül leolvasható, mielőtt valaha egyetlen szót is kimondanának.

9) Bajos csajok 

16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

Egy olyan film esetében, amely egy egész generációt formált, elvárt, hogy a jelmezek ki legyenek dolgozva, és ez így is történt. Valószínűleg észrevette a karakter öltözetének finom részleteit: fodrokat, kézitáskákat és ingeket, amelyek felfedik a „tizenéves lány” világának összetettségét és annak hatását a főszereplőre, Cady Heronra.

16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

Praktikus és általános ruhákkal kezdve Cady belefut a ‘Plasztikokba’, és végül egyikük lesz. Új társadalmi körének hatásai megmutatkoznak a ruházatának változásában is. Új ruhatára másik 3 lánytól vett ruhadarabok és kiegészítők keveréke. Például Karentől Cady a rózsaszín és a kék kombinációt vette át. Gretchen inspirálta a frizura megcsinálására és a szemceruza használatára, Regináról pedig a sportos ruhákat, a hosszú nyakkivágásokat, és a nyakláncokat utánozta.

10) Star Wars

16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

A mester és tanítvány szerepének megragadásához a Csillagok háborúja producerei gondoskodtak arról, hogy a ruházat elvégezze a munkát. Luke Skywalker ruházata hasonlít egy gi-re, egy öltözetstílusra, amelyet gyakran használnak a harcművészetek gyakorlásához. Ez azt jelzi, hogy még mindig alakuló időszakban van. Másrészt mentora, Obi-Wan Kenobi jelmeze hasonlít egy szerzeteséhez, ami arra utal, hogy bölcsességét és pozícióját tanítja és irányítja Luke életében.

11) Fekete Párduc

16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

A Fekete Párduc elkészítése kiterjedt kutatást és kemény munkát igényelt. A gyártók olyan wakandai kultúrát akartak létrehozni, amely tükrözi a különféle afrikai törzsek és civilizációk pezsgő életét. Olyan színeket, mintákat és szöveteket használtak, amelyek mindegyiket reprezentálták. A jelmezcsapat arra is törekedett, hogy az afrikai hagyományokat futurisztikus környezetbe juttassa, és új megvilágításba helyezze Afrikát, a technológiában és fejlődésben gazdag kontinenst, így a jelmezek minden elemének oka van arra, hogy ott legyen.

A Vanity Fair interjúja során Ruth Carter jelmeztervező feltárta, hogy a Fekete Párduc karaktereinek jelmezében egyes elemek milyen szerepet töltenek be, amikor integrálják őket a környezetükbe. Például:

  • Az összes ékszer vibiumból készült, abból a kitalált anyagból, amelyből Amerika kapitány pajzsa készült.
  • Shuri nyugatibb és amerikanizáltabb jelmeze mégis integrál kulturális elemeket, például a pólóján található logót, amely a „célt” jelké
  • A királynő ruházatán hagyományos szövött minták találhatók, de a 21. századi Wakanda összefüggésében 3D nyomtatással készültek.
  • Nakia nyakláncából kiderül, hogy egy folyó törzs része
  • T’Challa harci jelmezében a kultúrájának hagyományos geometriai alakjai látható

12) Marie Antoinette

16 üzenet, amelyek a filmes jelmezekben vannak elrejtve

Sofia Coppola a filmipar elismert rendezője. Kirsten Dunst főszereplésével készült Marie Antoinette című filmje a francia királynő és XVI. Lajos feleségének történetét hozta a nagy vászonra. A film célja, hogy összpontosítson és feltárja, milyen volt a királynő valójában, 14 éves tinédzserkorától kezdve Franciaországba érkezéséig, miután szigorú módon nevelték Ausztriában.

A Milena Canonero által tervezett jelmezek azzal kezdődnek, hogy Marie Antoinette-t fiatal lányként ártatlan és gyerekes stílusban mutatják be érkezésekor. Aztán, amikor a francia bíróság aktív tagjává válik, a stílusváltással egyértelműen látható evolúciója. Most színes és divatos jelmezeket visel. Végül komolyabb ruhákat visel, visszafogottabb színekkel és kevésbé mutatós sziluettekkel. Ez abban a pillanatban történik, amikor a francia királyiak elveszítik népszerűségüket népük körében, a többi pedig történelem. Szó szerint.

1 2 3 4