15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

  • 1 év ago
  • 33433 Views
  • 3 0
15 őrült filmes elmélet, ami az összes mozirajongót elgondolkodtatja

Néhány mozifanatikus a maga módján szereti értelmezni a filmeket: ők azok, akik minden jelenetben rejtett üzenetek és más meglepetések után kutatnak, és aktív képzelőerejüknek hála sokkal egyedibbé teszik az élményt saját maguknak.

13. A Merida, a bátor boszorkánya az öreg Boo a Szörny Rt.-ből.

James Bond

James Bond

James Bond

Itt két bizonyítékkal szoktak előállni: Sully ábrája a banyánál egy fatuskón, illetve a kunyhó ajtaja, amit mögött újra kinyitva a fafaragó műhely helyett már egy boszorkánykonyha tűnik fel. A Pixar-filmek közös univerzumával egy külön elmélet foglalkozik, de az annyira összetett, hogy egy külön cikkben fogunk vele foglalkozni – ugyanis a teória szerint az összes filmjük összefügg, az időrend elején a Merida áll, a végén pedig a Szörny Rt., és a két végpont egymásba csavarodik. Hogyan áll ez össze? Itt most röviden csak annyit, hogy a távoli jövőben játszódó Szörny Rt. idején az emberiség már kihalt, viszont a lényeknek szükségük van rájuk a fennmaradáshoz. Ebből következik, hogy az ajtók nem csak tér-, hanem időportálok is. És miután a szörnyek elbúcsúznak Boo-tól, a kislány egész életében próbálja felkutatni Sullyt, sikertelenül. Az ajtók titkát már ismeri, előbb-utóbb használni is tudja azokat, így képes lesz utazni térben és időben. Sully-t viszont nem találja meg, de ugyanúgy hiányzik neki, ezért is vési rá a tuskóra a képét. És a fafaragó műhelyben az asztalon, egy kis fából készült, 20. század végi autót is láthatunk!

14. Sean Connery karaktere a Sziklában valójában James Bond.

A szikla

Ez eléggé adja magát. James Mason (Sean Connery) brit állampolgár, aki mintegy 30 éve raboskodik, szigorú őrizettel és mindentől elzárva. Womack FBI igazgató elmondja, hogy sem a brit, sem az USA nyilvántartásában nem szerepel a férfi. Hát persze, hiszen James Bond nevű ember soha nem létezett, hiszen csak egy kódnév!  (Ez az elmélet a 007 filmjeit is érinti, mert ezzel magyarázzák a színészváltásokat – eszerint valójában mindegyik más-más ügynök.)

15. Joker valójában háborús veterán.

A sötét lovagban Heath Ledger

A sötét lovagban Heath Ledger karaktere profin használja a fegyvereket és a robbanószereket, valamint testi és lelki sebei is vannak. Az egyik jelenetben arról beszél, hogy az emberek mennyire közömbösek akkor, ha például felrobban egy katonákkal tömött teherautó, de mindenki elveszíti az eszét, ha egy polgármestert ölnek meg. Ez talán a poszttraumás stressz zavar egyik jele?

15 mesefigura, akit az eredeti szinkronhangjáról mintáztak

(Forrás: haon.hu és port.hu)

1 2 3 4