13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

  • 1 év ago
  • 5622 Views
  • 1 4
13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

A történelem folyamán számos olyan uralkodót ismerhettünk meg, akik különböző okok miatt váltak népszerűvé, és sok esetben rossz tulajdonságaiknak is köszönhetően. Ezek az uralkodók túllépték idejüket a műalkotásoknak, a regényeknek, a színháznak, az utóbbi években pedig a mozinak és a televíziónak köszönhetően. Manapság sok híresség büszke arra, hogy e híres uralkodók történeteit életre keltheti a képernyőn, hogy inspirálja a közönséget, hogy többet tudjon meg az emberiség múltjáról.

11) Ciarán Hinds mint Julius Caesar Róma című sorozatban

13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

A római republikánus korszakban Julius Caesar katonatisztből és patríciusból a római politika irányítója lett. Ennek a híres államférfinak sikerült jólétet hoznia népének hivatali ideje alatt, de néhány szenátor úgy látta, hogy a Köztársaságot fenyegeti. Mivel úgy gondolták, hogy a monarchia visszahozását tervezi, úgy döntöttek, hogy összeesküvést szőnek ellene.

Az HBO Róma című sorozatának első évadjában Julius Caesart Ciarán Hinds színész alakítja, aki egy nagyon ambiciózus, kétértelmű célokkal rendelkező emberként ábrázolja a történelmi személyt. Ez idő alatt az egyik fő gondja, hogy tesztelje a Szenátus többi tagjának hűségét, hogy ki áll mellette. Annak ellenére, hogy patrícius, a plebejusok mellé áll, reformerként hirdeti magát.

12) Sean Connery mint I. Richárd angol király a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmben

13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

A középkori Angliában volt egy király, aki ritkán töltött időt a palotában: ez I. Richárd angol királyvolt. A más néven „Oroszlánszívű Richárdként” emlegetett uralkodó uralkodásának nagy részét Anglián kívül töltötte, mert először a keresztes hadjáratokban, majd katonai hadjáratokban vett részt Ciprus és Szicília régióiban.

Azért vált ismertté, mert a népi kultúrában számos irodalmi és filmművészeti alkotásban szerepelt. E művek közül a leghíresebb Robin Hood legendája. A Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmben pedig Richard királyt Sean Connery színész alakította, aki röviden megjelent az utolsó jelenetben, hogy hivatalossá tegye Hood házasságát Lady Mariannal.

13) Cristiana Capotondi mint Erzsébet osztrák császárné a Sisi című sorozatban

13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

A királyi palota szigorú szabályaitól távol nevelt Erzsébet osztrák császárné (más néven „Sissi” vagy „Sisi”) szabad szelleméről volt ismert. A szabadság iránti szeretete megakadályozta, hogy alkalmazkodjon a protokollokhoz. Lányait Sophie főhercegnő nevelte, aki nem helyeselte a fiatal uralkodó cselekedeteit, így mindig viták alakultak ki.

A Sisi című tévéműsorban a császárnőt Cristiana Capotondi színésznő alakította. Sisi-t fiatalabb éveiben ábrázolják, és a sorozat arról szól, ahogy az osztrák császár, Ferenc József, első látásra beleszeret. A történelmi adatok szerint Sophie hercegnő azt tervezte, hogy fia Helene-t, Sissi idősebb nővérét veszi feleségül.

//Mink Olívia//

10 megállított Disney-jelenet, amiből érdekes következtetéseket szűrhetünk le

(Via Brightside)

1 2 3 4