13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

  • 1 év ago
  • 5615 Views
  • 1 4
13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

A történelem folyamán számos olyan uralkodót ismerhettünk meg, akik különböző okok miatt váltak népszerűvé, és sok esetben rossz tulajdonságaiknak is köszönhetően. Ezek az uralkodók túllépték idejüket a műalkotásoknak, a regényeknek, a színháznak, az utóbbi években pedig a mozinak és a televíziónak köszönhetően. Manapság sok híresség büszke arra, hogy e híres uralkodók történeteit életre keltheti a képernyőn, hogy inspirálja a közönséget, hogy többet tudjon meg az emberiség múltjáról.

8) Elizabeth Taylor mint Kleopátra a Kleopátra című filmben

13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

Kleopátra volt az ókori Egyiptom utolsó uralkodója. Vele egy hosszú őshonos uralkodók dinasztiája vetett véget a királyságban, és uralma lejárta után a terület római provinciává vált. Amikor hatalomra került, meg kellett osztania a hatalmat XIII. Ptolemaiosz testvérével. De kettejük közötti vita után polgárháború tört ki, amelynek kimenetelét ma mindenki ismeri. Végül Kleopátra kapcsolatot kezdett Julius Caesarral és Mark Antony-val. Végül fiaik különböző területek uralkodói lettek, amelyeket Róma irányított.

A filmben, amelyben Elizabeth Taylor szerepel Kleopátra szerepében, láthatjuk, hogyan sikerül elnyernie Caesar tetszését, hogy elűzze testvérét, Ptolemaioszt, hogy Egyiptom egyedüli és abszolút uralkodójának nyilvánítsák. A színésznő stílusa befolyásolta azt, ahogy a világ Kleopátrát tekinti. Olyan sminkekkel és frizurákkal jelent meg, amelyek hasonlóak voltak az ősi „egyiptomi” stílushoz.

9) John Lone mint Pu Yi Az utolsó császár című filmben

13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

Fiatal fiúként Pu Yit a kínai Xuantong császárnak nevezték ki. Ezt követően uralma körülbelül 4 évig tartott, és akkor ért véget, amikor az ország politikai rendszere Birodalomból Köztársasággá változott. Ennek ellenére gyermekkorának és fiatalságának nagy részét a világtól elzárva élte, körülvéve az ősei által évszázadok óta igénybe vett luxusokkal és előnyökkel. Őt tartják az ország utolsó császárának. Ismert arról is, hogy ő szakított a kínai uralkodó néhány tipikus szabályával és formaságával, köztük a szemüveg viselésének tilalmával és a hagyományos fonatuk levágásával.

John Lone színész az Utolsó császár című filmben játszott, Pu Yit játszotta abban az időben, amelyet 1950 körül börtönben kellett töltenie. A filmben arra késztetnek minket, hogy az ő szemszögéből emlékezzünk fiatalságára, és arra, hogy hogyan érezte magát teljesen kizárva az akkori politikai helyzetből. Aztán, amikor a forradalom elterjedt az egész országban, élete gyökeresen megváltozott, és egyénként neki is alkalmazkodnia kellett egy új világhoz.

10) Eric Bana mint VIII. Henrik angol király A másik Boleyn lány című filmben

13 történelmi uralkodó, amelyek történeteiről film készült

VIII. Henrik király egyik legismertebb cselekedete a katolikus egyháztól való elszakadás. Ezt követően megalapította az anglikán egyházat és annak legfőbb vezetője lett. Ismert arról is, hogy hatszor házasodott. Első felesége Aragóniai Katalin volt, akitől elvált, hogy feleségül vegye Anne Boleyn-t, azzal a gondolattal, hogy van egy fia, aki örökölheti trónját.

Ez a híres király több filmprodukcióban is feltűnt, többek között A másik Boleyn lány című filmben, amelyben Eric Bana színész alakítja. A filmben Anne Boleyn húgába, Mary-be szeret bele, majd később a film során hivatalos szeretőjévé teszi. Azonban az egész film arról szól, hogy később hogyan érdeklődik Anne iránt, és hogyan váltotta ki a válást közte és Catherine között.

1 2 3 4