7 francia film, amit mindenképpen látnod kell

  • 1 év ago
  • 10148 Views
  • 3 5
7 francia film, amit mindenképpen látnod kell

A francia filmek egyediek és utánozhatatlanok. A humor és a vidámság nélkülözhetetlen elemei. A francia filmek legjobbjait gyűjtöttük össze, amik természetesen saját véleményen alapszanak.

Neked melyik a kedvenced? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

1. Életrevalók /Intouchables, 2011/

Életrevalók (2011)

Philippe (François Cluzet), a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss (Omar Sy), egy szenegáli fiatalember, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

2. Bazi nagy francia lagzik /Qu’est-cce qu’on a fait au Bon Dieu, 2014/

Bazi nagy francia lagzik /Qu’est-cce qu’on a fait au Bon Dieu, 2014/

Claude Verneuil és Marie lányaikat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t katolikus szellemben nevelték. A négy lány közül három már férjhez ment, azonban mindegyikük más vallású és etnikumú párt, szefárd zsidó, muszlim és kínai párt talált. A szülők megpróbálják leplezni előítéleteiket, ez azonban igen nagy nehézséget okoz számukra, így a családi összejövetelek számtalan kellemetlenséget tartogatnak. Marie és Claude abban bízik, hogy legfiatalabb lányuk, Laure katolikus férjet talál majd magának. A házaspár még a család egy régi barátjának fiát is megpróbálja összeboronálni a lánnyal, azonban Laure-nak már van egy választottja, a katolikus színész, Charles. A szülők szívéről nagy kő esik le, azonban amikor találkoznak a fiúval, azzal kénytelenek szembesülni, hogy Charles egy színes bőrű bevándorló, akinek szülei Afrikában élnek.

3. Jákób rabbi kalandjai /Les Aventures de Rabbi Jacob, 1973/

Jákób rabbi kalandjai /Les Aventures de Rabbi Jacob, 1973/

Victor Tukán ( Louis de Funès) nem az előítéletek embere. Legyen az ember színes bőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja – egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit. Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat.

4. Taxi /Taxi, 1998/

7 francia film, amit mindenképpen látnod kell

Daniel (Samy Naceri), aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre – Emilien (Frédéric Diefenthal), a zsaru képében – akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek. ” kocsit vezethessen?

1 2