13 népszerű rajzfilm, amit egyes országokból kitiltottak

  • 1 év ago
  • 38993 Views
  • 4 1
13 népszerű rajzfilm, amit egyes országokból kitiltottak

Függetlenül attól, hogy felnőtt vagy-e vagy gyerek, valószínűleg rendelkezel a saját kedvenc rajzfilm listáddal. Sajnos néhány rajzfilmet több országban betiltottak.

11) Lolo pingvin kalandjai

Betiltva: USA

Ok: A cselekmény és a karakterek ellentmondanak a gondolkozásmódnak.

Intézkedések: Számos epizód tiltása, karakterek reakcióinak megváltoztatása, szavak helyettesítése, cselekmény megváltoztatása.

Győződjön meg arról, hogy az amerikaiaknak lehetősége van arra, hogy megnézzék ezt a rajzfilmet… de nagy változtatásokkal. 3 epizódot egy rajzfilmbe illesztettek egy logikátlan cselekménnyel. Minden kellemetlen és szomorú jelenetet töröltek. Még a Lolo apja halálával járó jelenetet is, amely tükrözi a hős karakterét, a rajzfilmkészítők eltávolították. A jelenetben ahol a pingvin tanár lecsökken a tanítványai előtt, csendes reakciójukat vidám nevetés váltotta fel.

12) Rajzfilmek, ahol Donald kacsa feltűnik

Betiltva: Finnország

Ok: Pornográfia és hamis értékek feltüntetése.

Intézkedések: Minden rajzfilm, ahol ez a karakter feltűnt törölve lett az országban.

1970-ben kezdődött, a komédia kezdett eltűnni ennek a vicces kacsának a megjelenésével. Ott kezdődött, hogy Donald nem akart alsónadrágot hordani. A Helsinki Ifjúsági Bizottság úgy ítélte meg, hogy a mese nem veszi figyelembe a családi értékeket, fenyegeti az erkölcsöt és népszerűsíti a pénz rendellenes megszállottságát.

13) Shrek 2

Betiltva: Izrael

Ok: Szexuális tanácsok és sértő szereplők.

Intézkedések: Ez a film az ország összes mozijában tiltott.

Az eredeti film egyik botrányos jelenetében a hősök azt mondják ”Bobit” vagyis azt akarják, hogy levágják az egyik karakter biológiai szerveit. Ez feltűnik egy baleset után John Bobbit családjában, ahol John felesége megszüntette… mondjuk úgy a férfiasságát. A szinkron színészek úgy döntöttek, hogy ezt a pillanatot egy híres izraeli énekes viccével helyettesítik igazán magas hangon. Természetesen David D’Ore nem szerette ezt a viccet és beperelte a rajzfilm szerzőit.

15 érdekes részlet mesékből, amelyekre gyerekkorunkban nem is gondoltunk

(Forrás: Brightside)

//Noncsi//

1 2 3 4